Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - «Φρούριο» τα δικαστήρια της Πάτρας

Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - «Φρούριο» τα δικαστήρια της Πάτρας

Εννέα άτομα στο εδώλιο - Δεν έγινε δεκτό αίτημα αναβολής

lagansss
Συνεχίζεται κανονικά η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Μπακάρι Χέντερσον, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή της διαδικασίας, το οποίο κατέθεσε νωρίτερα ο συνήγορος ενός από τους εννέα κατηγορούμενους.

Η δίκη πραγματοποιείται παρουσία των γονέων του άτυχου 23χρονου, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Πάτρας είναι δρακόντεια.

Εννέα άτομα στο εδώλιο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου παραπέμπονται να δικαστούν εννέα άτομα για αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης.

Στις 55 σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται ο μαρτυρικός θάνατος του φοιτητή στα χέρια των δολοφόνων του ενώ γίνεται αναφορά και σε έναν ακόμα δράστη που εμπλέκεται στην υπόθεση αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ και αναφέρεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Συγκεκριμένα έξι από τους εννέα ζητείται με το βούλευμα να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία» , ένας για το αδίκημα «της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για το αδίκημα « της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση ...».

Οι δυο τελευταίοι αντέδρασαν με έφεση κατά του βουλεύματος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη , ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά.

Κλείσιμο
Ωστόσο και τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών .Πρόκειται για δυο 23χρονους Σέρβους οι οποίοι περιγράφονται ως ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους.

Σύμφωνα με τους δικαστές κλωσούσαν τον ετοιμοθάνατο φοιτητή με ανθρωποκτόνο σκοπό , ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους επιλογή αλλά γιατί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρόλαβαν και τον σκότωσαν.

Τον σκότωσαν σε 11 λεπτά

Ο καβγάς της παρέας του Μπακαρί με την ομάδα των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και τον Έλληνα μπάρμαν, τη μοιραία νύχτα της 7ης Ιουλίου 2017 είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης