Ζάκυνθος: Αισθητός σε Μάλτα, Ιταλία, Αλβανία και Λιβύη ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ

Ζάκυνθος: Αισθητός σε Μάλτα, Ιταλία, Αλβανία και Λιβύη ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ

Υλικές ζημιές στο λιμάνι 

limaniseismos
Καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού προκάλεσε ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα.

Ακόμη αναφέρθηκαν ζημιές σε αποθήκη στην περιοχή των Λαγκαδακιών, ένα ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι στο χωριό Αγ. Κήρυκας έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ πολλές τζαμαρίες έσπασαν και σημειώθηκαν μικροζημιές σε δεκάδες καταστήματα και σπίτια σε όλο το νησί.

seismos-limani


Η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί σχεδόν σε όλη τη Ζάκυνθο.

Η είδηση της κατάρρευσης του καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου, βυζαντινού μνημείου του δέκατου τρίτου αιώνα, στο νησί των Στροφάδων, το οποίο απέχει 27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου, προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Κλείσιμο
Περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές από τον σεισμό στο Ιόνιο αναφέρθηκαν σε περιοχές της Ηλείας, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Πάτρα Ηλίας Κάνιστρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές σε υδραγωγείο.

Έγινε αισθητός ως τη Μάλτα, την Ιταλία, την Αλβανία και τη Λιβύη

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε άλλα νησιά του Ιονίου, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο καθώς και στη Μάλτα, στην Ιταλία, στην Αλβανία, ακόμη και στη Λιβύη.

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Il Messaggero, η πυροσβεστική στη Σικελία, στην Καλαβρία και στην Απουλία δέχθηκε χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τη σεισμική δόνηση από θορυβημένους πολίτες.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθεί τσουνάμι, πάντως το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ανέφερε μέσω Twitter ότι δεν αναμενόταν παρά μόνο μια μικρή άνοδος του επιπέδου της θάλασσας, κατά περίπου 20 εκατοστά κατά τόπους.

Η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είχαν χτυπηθεί τον Αύγουστο του 1953 από μια ακολουθία ισχυρών σεισμών, με πάνω από 450 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, προκαλώντας επίσης μεγάλες υλικές καταστροφές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης