Σεισμός στη Ζάκυνθο: Κλειστά σήμερα τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Κλειστά σήμερα τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού, κ. Κολοκοτσάς κάνει λόγο για μικροζημιές από το σεισμό - Δεν θα επηρεαστούν τα δρομολόγια των πλοίων στο νησί από τη ρωγμή στο λιμάνι, εκτιμά

seismos-limani
Καθησυχαστικός σχετικά με τις επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ιόνιο, και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα, στα Βαλκάνια και την Ιταλία εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Και αυτή η δοκιμασία απέδειξε ότι το νησί δεν έχει θέμα επικινδυνότητας και έχει ανθεκτικές υποδομές», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Κολοκοτσάς, επισημαίνοντας ότι οι ζημιές είναι μικρής έκτασης, ενώ το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση που εμφανίστηκε σε μεγάλο μέρος του νησιού, λόγω της πτώσης στύλων της ΔΕΗ, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως.

Ο κ. Κολοκοτσάς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ρωγμή στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης, ωστόσο, όπως ανέφερε, με μία πρώτη αυτοψία που έκανε ο Λιμενάρχης, φαίνεται πως δεν θα επηρεαστούν οι συγκοινωνίες του νησιού.

Επίσης, όπως επισήμανε, υπάρχουν αρκετές ρωγμές σε σπίτια στη νότια πλευρά του νησιού, ενώ κατέρρευσε και ένα μέρος της δυτικής πύλης στο μοναστήρι των Στροφάδων.

Ο κ. Κολοκοτσάς ενημέρωσε το κοινό ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι υπηρεσίες στο νησί της Ζακύνθου, εκτός φυσικά από την Αστυνομία, το Λιμενικό και άλλες δυνάμεις ασφαλείας και πολιτικής προστασίας.

«Έχει αποκατασταθεί η ηρεμία και ελπίζουμε ότι όλα θα κινηθούν από τώρα και στο εξής ομαλά», ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η καταγραφή προβλημάτων από μηχανικούς, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης