«Βουτιά» στον θρησκευτικό τουρισμό μετά τη διαμάχη Φαναρίου - Μόσχας

«Βουτιά» στον θρησκευτικό τουρισμό μετά τη διαμάχη Φαναρίου - Μόσχας

Δεκάδες καθημερινά είναι οι ακυρώσεις για το Άγιον Όρος και για θρησκευτικούς προορισμούς

agiooros1
Πλήγμα στον τουρισμό από Ρώσους επισκέπτες φαίνεται να προκαλεί η διαμάχη ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους που ασχολούνται με τον θρησκευτικό τουρισμό και τα ομαδικά ταξίδια επισκεπτών από τη Ρωσία στη Βόρεια Ελλάδα, το Άγιον Όρος και άλλους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι ακυρώσεις των τελευταίων ημερών είναι πέρα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με το romfea.gr κατά δεκάδες καθημερινά είναι οι ακυρώσεις προγραμματισμένων ταξιδιών τόσο για περιπτώσεις που αφορούν οικογένειες, όσο και γκρουπ επισκεπτών που προγραμμάτιζαν να βρεθούν σε θρησκευτικούς κυρίως προορισμούς.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη διακοπή της κοινωνίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας, δεκάδες Ρώσοι ακυρώνουν την επίσκεψή τους, σε Μονές του Αγίου Όρους και άλλους θρησκευτικούς προορισμούς (Μετέωρα κλπ).

Οι Ρώσοι αποτελούν το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία Τύπου του Rosturizm και του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης όπως αναφέρεται στην υπηρεσία Τύπου του Rosturizm, το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από 8 σε 22%.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως σύμφωνα τον Πρόεδρο της «Ομάδας Φιλίας Ρωσίας - Ελλάδος» κ. Παύλο Fedyae, οι Ρώσοι τουρίστες πέρυσι ήταν 855.000, ενώ ο στόχος για το νέο έτος σύμφωνα με τον κ. Fedyae ήταν  να επισκεφθούν την Ελλάδα πάνω από ένα εκατ. Ρώσοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης