«Βουτιά» στον θρησκευτικό τουρισμό μετά τη διαμάχη Φαναρίου - Μόσχας

agiooros1

Δεκάδες καθημερινά είναι οι ακυρώσεις για το Άγιον Όρος και για θρησκευτικούς προορισμούς

Πλήγμα στον τουρισμό από Ρώσους επισκέπτες φαίνεται να προκαλεί η διαμάχη ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους που ασχολούνται με τον θρησκευτικό τουρισμό και τα ομαδικά ταξίδια επισκεπτών από τη Ρωσία στη Βόρεια Ελλάδα, το Άγιον Όρος και άλλους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι ακυρώσεις των τελευταίων ημερών είναι πέρα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με το romfea.gr κατά δεκάδες καθημερινά είναι οι ακυρώσεις προγραμματισμένων ταξιδιών τόσο για περιπτώσεις που αφορούν οικογένειες, όσο και γκρουπ επισκεπτών που προγραμμάτιζαν να βρεθούν σε θρησκευτικούς κυρίως προορισμούς.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη διακοπή της κοινωνίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας, δεκάδες Ρώσοι ακυρώνουν την επίσκεψή τους, σε Μονές του Αγίου Όρους και άλλους θρησκευτικούς προορισμούς (Μετέωρα κλπ).

Οι Ρώσοι αποτελούν το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία Τύπου του Rosturizm και του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης όπως αναφέρεται στην υπηρεσία Τύπου του Rosturizm, το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από 8 σε 22%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα τον Πρόεδρο της «Ομάδας Φιλίας Ρωσίας - Ελλάδος» κ. Παύλο Fedyae, οι Ρώσοι τουρίστες πέρυσι ήταν 855.000, ενώ ο στόχος για το νέο έτος σύμφωνα με τον κ. Fedyae ήταν  να επισκεφθούν την Ελλάδα πάνω από ένα εκατ. Ρώσοι.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Πολύ ευαίσθητοι με εμάς οι Χριστιανοί ρώσοι

Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει να πηγαίνουν κατά εκατομμύρια στους μουσουλμάνους τουρκους οι φύρες...

Δρ Ελένη

Πάντως, αν οι αδερφοί μας ομόδοξοι Ρώσοι βάζουν την κοσμική εθνική υπερηφάνεια του Πούτιν πάνω από την πνευματική ανάταση και την ευλογία του Περιβολιού της Παναγιάς, σφάλλουν τεράστια.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Υπάρχει παράθυρο πάντως, μπορούμε να πάμε εμείς στους ρώσους λείψανα να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να στείλουμε άμεσα κάποιο κόκαλο, πόδι ή χέρι και να ρεφαρουμε τη χασούρα απο τις επισκέψεις...

γενειάδα του πολυτεκνειου

δεν χρειάζεται, έχουν την μούμια του Στάλιν και Λένιν που τις λιβανιζετε διαρκώς οι απόγονοι του Άρη

Ορθόδοξος Χριστιανός

Ωιμέ! Το ξανθό Γένος μας εγκατέλειψε στην τύχη μας παρά τις προφητείες του Γέροντα...

ΕΙΣΑΙ

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ !!!!

Γκοου μπακ Μέρκελ

Τι περίμενες σύντροφε, να ειναι οι Ρώσοι καρπαζοεισπρακτορες σαν τους γρεκυλους που πάνε κι αφήνουν τα ευρουδακια τους στα Σκοπια και Τουρκια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sficterman0

« Της ζήτησαν να κάνει αισχρά πράγματα, τη χτύπησαν και τη βίασαν», δήλωσε η γιαγιά - Ο πατέρας της κοπέλας τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για  να προστατεύσει το παιδί του -  Να ανοίξουν στόματα ζητά  ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη - Ο βιασμός της 19χρονης έγινε λίγες ημέρες μετά το  άγριο φονικό

7
sylalitirio-MACEDONIA-IS-GREECE

Ξεκινά την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα με στόχο τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά

20