Κύπρος: Μία διάσημη φωτογραφία και ο θάνατος της γυναίκας που απεικονίζει

Η Νεβτζιχάν Ολουσιούμ μέσω αυτής της φωτογραφίας θεωρήθηκε από τους Τούρκους για προπαγανδιστικούς σκοπούς «το σύμβολο της αντίστασης των Τουρκοκυπρίων»

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών η Νεβτζιχάν Ολουσιούμ, η γυναίκα στην φωτογραφία του Άγγλου φωτορεπόρτερ και πολεμικού ανταποκριτή Ντον Μακκάλιν που αποτυπώνει τον πόνο της όταν έμαθε ότι ο άντρας της, Χουσείν Νιγιαζί Χασάν σκοτώθηκε από Ελληνοκύπριους στο χωριό Καζιβερά στις 19 Μαρτίου 1964, κατά την διάρκεια της τουρκικής ανταρσίας .

Η είδηση βρίσκεται στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα, καθώς η Ολουσιούμ κηδεύτηκε χθες στα Καζιβερά. Το 1964, όταν έμεινε χήρα, ήταν μητέρα δύο παιδιών και έγκυος στο τρίτο.

Η Ολουσιούμ μέσω αυτής της φωτογραφίας θεωρήθηκε από τους Τούρκους για προπαγανδιστικούς σκοπούς «το σύμβολο της αντίστασης των Τουρκοκυπρίων».


Δείτε βίντεο: Κύπρος: Μία διάσημη φωτογραφία και ο θάνατος της γυναίκας που απεικονίζει
Κύπρος: Μία διάσημη φωτογραφία και ο θάνατος της γυναίκας που απεικονίζει

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4480305

Το πλήρωμα συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση - Φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος- Δεν έπεισαν στις καταθέσεις τους