Λευκωσία: Ικανοποίηση από την έκθεση Γκουτέρες για συνέχιση διαπραγματεύσεων

Λευκωσία: Ικανοποίηση από την έκθεση Γκουτέρες για συνέχιση διαπραγματεύσεων

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες δείχνει πως η διαδικασία βάσει του πλαισίου που διατύπωσε στο Κραν Μοντανά δεν έχει τελειώσει και δεν έχει εξαντληθεί

anas_aki1
O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δικαιώνει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι η έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες δείχνει πως η διαδικασία βάσει του πλαισίου που διατύπωσε στο Κραν Μοντανά δεν έχει τελειώσει και δεν έχει εξαντληθεί. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ακόμη ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα δώσει εντολή στην ειδική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ για νέες επαφές και ότι ο ίδιος θα εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις που θα οδηγούν σε λύση.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην παράγραφο 8 της έκθεσης του κ. Γκουτέρες, στην οποία κρίνεται η στάση των δύο ηγετών (Αναστασιάδη – Ακιντζί), ο κ. Πρόδρόμου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει την ετοιμότητά του να συνεχιστεί ο διάλογος από εκεί που έμεινε τον περασμένο Ιούνιο στο Κραν Μοντανά. Πρόσθεσε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ καταγράφει την ετοιμότητα και την προθυμία του προέδρου Αναστασιάδη, διαψεύδοντας τους φόβους που εκφράστηκαν στη Λευκωσία ότι ο Κύπριος πρόεδρος δεν έπειθε με την στάση του.

Ερωτηθείς για το σημείο της έκθεσης που κάνει αναφορά στην αποφυγή κλιμάκωσης για τους φυσικούς πόρους, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ότι αυτή η έκκληση απευθύνεται στην Τουρκία, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία αναγνωρίζονται από όλα τα κράτη.

Σε άλλη ερώτηση για τις νέες ιδέες, στις οποίες έκανε αναφορά ο κ. Γκουτέρες, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι αυτό που κατέθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης για χαλαρή ομοσπονδία ήταν σκέψη στο Εθνικό Συμβούλιο και όχι νέα ιδέα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης