Συμφωνήθηκε συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί εντός Οκτωβρίου

Συμφωνήθηκε συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί εντός Οκτωβρίου

Στη συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει ελεύθερη συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

κοιν__9
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με την αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στη Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η συνάντηση θα γίνει χωρίς ημερήσια διάταξη (ατζέντα).

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Κυπριακής προεδρίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημείωσε πως στη συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει ελεύθερη συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Την περασμένη Τρίτη η κ. Σπέχαρ είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, με κεντρικό θέμα συζήτησης τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ελπίδα να διευθετηθεί σύντομα μία συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Κύπριος πρόεδρος σε δήλωση του μετά τη συνάντηση με την αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ανέφερε ότι «το μήνυμα που μετέφερε η κ. Σπέχαρ είναι ότι ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό φακό την πρόταση μου και θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών συνάντηση τις επόμενες των ημερών, ανάλογα και με το πρόγραμμα, διότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στις Βρυξέλλες». Συνεπώς, πρόσθεσε, «ευθύς μετά την επάνοδο μου θα εξευρεθεί ημερομηνία για συνάντηση».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση αν η συνάντηση θα είναι άνευ ατζέντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Ναι, δεν θέλει να δώσει, ούτε και θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος εάν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε τι είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε». Αλλά απλώς, πρόσθεσε, «θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων σκέψεις, προβληματισμούς, το ποια είναι η προοπτική, ποιο είναι το μέλλον μας, πως μπορεί επιτέλους να εξεύρουμε τον τρόπο προκειμένου η επιδιωκόμενη λύση να είναι όπως το επανέλαβα πολλές φορές, λειτουργική, βιώσιμη και να δίδει προοπτική για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης