Άσκηση «Παρμενίων»: Πυρκαγιά σε δύο πεδία βολής

Άσκηση «Παρμενίων»: Πυρκαγιά σε δύο πεδία βολής

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στο πεδίο βολής «Ασκού-Προφήτη» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και η δεύτερη στο πεδίο βολής «Μελενικιτσίου» Σερρών

lagadas
Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, καθώς ξέσπασε φωτιά στο πεδίο βολής "Ασκού - Προφήτη", που βρίσκεται στο δήμο Λαγκαδά.

Στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πλήρωμα επτά ατόμων.

Λόγω επικινδυνότητας, και καθώς σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φωτιά είναι μεγάλη, στην κατάσβεση επιχειρούν αυτήν την ώρα οχήματα του Στρατού, ενώ τα οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται έξω από το πεδίο βολής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια άσκησης, ενώ αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο ανέρχονται σε επτά οχήματα με δεκαπέντε άτομα καθώς κι ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει 35 στρέμματα.

Δεύτερη πυρκαγιά στις Σέρρες

Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε και δεύτερη φωτιά σε πεδίο βολής, αυτή τη φορά στο πεδίο «Μελενικιτσίου» Σερρών, όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού.

Κλείσιμο
Στο σημείο επιχειρούν από αέρος δύο αεροσκάφη, τύπου «Καναντέρ» κι ένα ελικόπτερο, ενώ 15 πυροσβέστες επιχειρούν από το έδαφος.

Τα δύο παραπάνω πεδία βολής συμμετέχουν στην φετινή άσκηση «Παρμενίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και ερευνάται εάν οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από στρατιωτικές βολές στο πλαίσιο της άσκησης

Πηγή: www.thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης