Ιωάννινα: Τμήμα οροφής σχολικής αίθουσας έπεσε πάνω στα θρανία μαθητών

likeio-orofi1

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τραυματισμοί μαθητών 

Τμήμα από την οροφή σχολείου αποκολλήθηκε και κατέληξε στα θρανία σχολικής αίθουσας του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων.

Ευτυχώς  από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά διεκόπησαν τα μαθήματα και το σχολείο έκλεισε.

Μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες αίθουσες του σχολείου.

likeio-1o-orofi
likeio-orofi1_2


Παράλληλα οι μαθητές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα και τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

«Θέλουμε να υπάρξει μία οριστική λύση για το σχολείο μας. Να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο. Αν αυτό δεν γίνει η αποχή μας θα συνεχιστεί» ανέφερε στο Epiruspost ο πρόεδρος του 15μελους των μαθητών Νίκος Ζαρκάδας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ο έλεγχος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των προβλημάτων.

Θυμίζουν δε ότι και πέρυσι οι μαθητές χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τις αίθουσες όταν από την οροφή έμπαιναν νερά με αποτέλεσμα το σχολείο να πλημμυρίσει.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Λύκειο έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου Ιωαννινών ενώ το πρωί βρέθηκε στο σχολείο και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας.

likeio-orofi2
likeio-orofi3


Πηγή: epiruspost

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γιώργος Μάντζιος

Τα κτήρια 4 σε αριθμό που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα, Ένα εκ των οποίων είναι και το συγκεκριμένο Λύκειο, κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980...Από τότε πλέον επιφανειακού καψίματος έχει γίνει άλλη συντήρηση;

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ original

Αποκλείεται να πέφτουν ΣΟΒΑΔΕΣ στα σχολεία !!! Όλα είναι ψέμματα αφού έχουμε πλεόνασμα !!!!

nikos

Στα σχολεία που κατασκευάζονται απο τον ΟΣΚ, απαγορεύεται το σοβάτισμα των οροφών για αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Όλα έχουν εμφανές μπετόν. Αν κρίνω απο τις φωτογραφίες, το σχολείο είναι σχετικά καινούργιο, κατασκευασμένο με τυπικό σχέδιο ΟΣΚ από τον Δημο ή την Περιφέρεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2