Zeit: Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι και με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια

Zeit: Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι και με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας λειτουργεί εν μέρει, παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «επιβιώνοντας στη Μόρια»

moria-new-zeit2
Στην αποτυχία της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής στη Μόρια, αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Zeit.

«Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι και με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια. Στη Λέσβο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως αποτυγχάνει η ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική», σημειώνει η διαδικτυακή εκδοχή της εφημερίδας Zeit σε ρεπορτάζ της από τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια.

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει την ιστορία ενός νεαρού ιρακινού μετανάστη, ο οποίος δηλώνει πως «οι άνθρωποι εδώ φέρουν ψυχικά τραύματα»».

moria-new-zeit3


Η Zeit Online παρατηρεί: «Την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων εκτός ΕΕ, στη Λέσβο μπορεί κανείς να φανταστεί που θα οδηγήσει εν τέλει η ευρωπαϊκή πολιτική απομόνωσης.

Κλείσιμο
»Με την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η Αγκυρα θα περιορίζει τις ροές προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα θα δέχεται πίσω πρόσφυγες χωρίς δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα. Ομως η συμφωνία λειτουργεί μόνο εν μέρει. Μόλις ένα μικρό ποσοστό των προσφύγων επιστρέφει τελικά στην Τουρκία».

Πηγή: Deutche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης