Στο «κόκκινο» οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Στο «κόκκινο» οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Το επιτόκιο του ιταλικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας εκτοξεύθηκε στο 3,63% - Την ίδια ώρα, η μάχη μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης εντείνεται - Κυβερνητική σύσκεψη απόψε στην ιταλική πρωτεύουσα

milan_exchange
Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ιταλικά ομόλογα, στη δίνη της κρίσης που έχει προκαλέσει η ένταση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.

Το ιταλικού 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,63%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτοξεύθηκε στο 3,69% και βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα απο το 2014.

Η νέα επιδείνωση του επιτοκίου οφείλεται αφενός στην αποτυχία του Ιταλού υπουργού Οικονομικών να άρει τις επιφυλάξεις των επενδυτών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, στην ένταση της ιταλικής κυβέρνησης με την ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό αλλά και στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της ιταλικής οικονομίας από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε θα πραγματοποιηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, νέα συνεδρίαση με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης. Συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός οικονομικών Τζοβάννι Τρία.

Κύριο ζητούμενο θα είναι η εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης