Λαφαζάνης για παρακολουθήσεις από ασφαλίτες: Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν χούντα, «Μεγάλο Αδελφό» και Τουρκία

Λαφαζάνης για παρακολουθήσεις από ασφαλίτες: Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν χούντα, «Μεγάλο Αδελφό» και Τουρκία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα

lafazanis_arthro1
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Λαϊκή Ενότητα σε συμβολαιογραφειο στην οδό Σταδίου 43 στην Αθήνα.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται «για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας για ακόμη μια Τετάρτη».

Την ίδια ώρα να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου καλείται από την Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών να απολογηθεί για πράξεις που τους αποδίδονται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

«Με κάλεσε η πταισματοδίκης με εισαγγελική έγκληση, να πάω να λάβω γνώση των κατηγοριών και να απολογηθώ. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή, και μαζί με τον δικηγόρο μου θα προετοιμάσουμε την στάση μας και θα την ανακοινώσουμε. Πάντως είναι γνωστό σ' εμάς από έγκυρες πηγές ότι ετοιμάζουν ένα πογκρόμ διώξεων και σε βάρος μου και σε βάρος άλλων αγωνιστών. Θέλουν να τρομοκρατήσουν κυριολεκτικά τους πολίτες, τους αγωνιστές, ώστε να μη συμμετέχουν στο κίνημα να μην αντιδρούν, να μην αντιστέκονται. Δεν θα το πετύχουν, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το συμβολαιογραφείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με τη σειρά της η ΛΑΕ κάνει λόγο για «βιομηχανία απολογιών, ως προεόρτια δικαστικών διώξεων».

Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, μετά την κινητοποίηση στην Σταδίου, τα μέλη τους κινήματος πρόκειται να μεταβούν σε ένα άλλο συμβολαιογραφείο στο κέντρο, για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 80 τ.μ, η οποία εκπλειστηριάζεται από ισπανικό fund. Όπως επισήμανε, με παρέμβαση της ΛΑΕ απετράπησαν δύο ακόμη πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, ο ένας εκ των οποίων αφορούσε την κατοικία συνταξιούχου της Εθνικής Τράπεζας.

Κλείσιμο
Η νέα κλήση του επικεφαλής της ΛΑΕ σε απολογία έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», που αποκάλυψε ότι αξιωματικοί του διαβόητου «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» υποδύονταν τους καμεραμέν και παρακολουθούσαν τις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών, ενώ στην περίπτωση του κ. Λαφαζάνη και άλλων τεσσάρων ατόμων, τους παρακολουθούσαν ως υπόπτους.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος», ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι υιοθετεί πλήρως όσα γράφονται στο δημοσίευμα. «Και εδώ που είμαστε αυτοί πρέπει να έχουν τοποθετήσει βιντεοκάμερες και να βιντεοσκοπούν την κινητοποίησή μας. Προσπαθώ κι εγώ να τις εντοπίσω, γιατί το κάνουν συστηματικά. Ίσως σήμερα λόγω των αντιδράσεων να μην έχουν βάλει. Σε όλες τις κινητοποιήσεις είχαν βιντεοσκόπηση και φωτορεπόρτερ. Βεβαίως και το είχα δει. Τους κυνηγάγαμε, τους φωνάζαμε. Έφευγαν προσωρινά αλλά ξαναρχόντουσαν γιατί κάνανε διατεταγμένη υπηρεσία. Πρόκειται για πρακτικές παρακολούθησης που δεν χρησιμοποιούνταν ούτε στα πιο σκοτεινά μεταιχμιακά χρόνια της χώρας μας. Επανέρχεται ο μεγάλος αδελφός....Έχουμε χαρτιά για όλα αυτά, ενυπόγραφες καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναφέρουν: «Πήγαμε και κινηματογραφήσαμε αυτήν την εκδήλωση από εκείνη την ώρα μέχρι εκείνη την ώρα, κατόπιν εντολών της διοίκησής μας και μετά από άδεια εισαγγελέα». Το άλλοθί τους είναι αυτό. Επικαλούνται ότι μπορεί να γίνουν αξιόποινες πράξεις και θέλουν να τις έχουν καταγράψει. Έτσι παίρνουν την άδεια, η οποία ουσιαστικά δεν είναι άλλοθι, αφού πρόκειται για επόπτευση πολιτικών προσώπων. Είναι απαράδεκτα πράγματα που θυμίζουν χουντικά καθεστώτα, μεταιχμιακή ιστορική περίοδο και την δημοκρατία της Τουρκίας».

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη 1



Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση



lae-sigkentrosh-3


lae-sigkentrosh
lae-sigkentrosh-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης