Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ που πρότεινε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ που πρότεινε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούν ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής οι 10 αρεοπαγίτες προκειμένου να καλυφθούν οι 3 κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

2621467
Εκλεισε σήμερα ο κύκλος των ακροάσεων ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής των 8 σύμβουλων της Επικρατείας που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η διάσκεψη των προέδρων άναψε το πράσινο φώς για τους συμβούλους Επικρατείας Δημήτριο Σκαλστούνη, Κωνσταντίνο Κουσούλη, Μιχάλη Πικραμένο και Δημήτριο Μακρή.

Αντίθετα, δεν προχωρεί η διαδικασία για τους συμβούλους Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή και Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο.

Υπενθυμίζεται, ότι για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του ΣτΕ, έχουν προταθεί από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οι αντιπρόεδροι Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Αθανάσιος Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Εκτός παρέμειναν οι αντιπρόεδροι Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ και Ιωάννης Γράβαρης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούν ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής οι 10 αρεοπαγίτες προκειμένου να καλυφθούν οι 3 κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Κλείσιμο
Οι 10 αρεοπαγίτες είναι οι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας των ακροάσεων από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει στην Βουλή τον κατάλογο με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και στον Άρειο Πάγο.

Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα ονόματα των δικαστών θα έχει κρίνει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κατάλληλα για την πλήρωση των κενών θέσεων στα δύο αυτά Ανώτατα Δικαστήρια.

Το υπουργικό συμβούλιο είτε σε συνεδρίαση είτε δια περιφοράς, θα ολοκληρώσει επισήμως τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις κενές θέσεις του προέδρου του ΣτΕ και των αντιπροέδρων του ΣτΕ και του Α.Π.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης