Οι ευτραφείς ιερείς μπορούν πλέον να κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις

priest

Υπό τον όρο ότι η παχυσαρκία τους δεν αποτελεί κώλυμα στη βάδιση και στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου - Με μαθηματικό τύπο για τον... Δείκτη Μάζας το κριτήριο

Οι ευτραφείς ιερείς που έχουν αυξημένο σωματότυπο μπορούν πλέον να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς, εφόσον η παχυσαρκία τους δεν αποτελεί κώλυμα στη βάδιση και στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου, γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι, με το διάταγμα έγινε άρση των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών που θα κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέφθηκε ότι μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι (κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4) και ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους είναι μεταξύ 19 έως και 35 kgr/m2.

Σύμφωνα με την στρατιωτική νομοθεσία προκειμένου να μπορούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις άνδρες ο Δείκτης Μάζας του Σώματος -δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα- πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kgr/m2.

Η εξαίρεση αυτή έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της ανάγκης στελεχώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με κληρικούς ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολή για την οποία προορίζονται, δηλαδή, «της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος».

Το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 152/2018 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο τον εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνοντας απλώς ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Δεν εχουν καταλαβει ,

πως τρωμε για να ζουμε , αυτοι νομιζουν ....., πως ζουμε για να τρωμε .

Ο παπας ο παχυς

Ωχου μωρε, αλλη δουλεια δεν ειχαμε τωρα απ' το να τρεχουμε σε στρατοπεδα.

Αυτο το πολιτικαλ κορεκτνες θα μας φαει.

Τι ευτραφεις ιερεις γραφετε, χοντρους παπαδες τους λενε.

Πσστ, εσύ με το ριχτό!

Στο εξής δε θα λέω ''είμαι χοντρός'', θα λέω έχω... ''αυξημένο σωματότυπο''!

Πυργιώτης Καλλιεργητής

Εδώ πάντως πολλοί παπάδες φυτεύουν και καλλιεργούν...

Ορθόδοξος Χριστιανός

Οι κληρικοί έχουν αυξημένα καθήκοντα στους ναούς να επιτελούν γάμους και βαπτήσεις. Και στα κοιμητήρια για τρισαγια. Εκεί δεν έχουν κανένα κώλυμα να επιτελούν το λειτούργημα τους όσο εύσωμοι και αν είναι...

Εicke

Θυμαμαι στην προεδρικη φρουρα επι διοικησεως του αειμνηστου Καρουζου ,ειχαμε εναν τετραπαχο αρχιλοχια σιτιστη. Μια φορα τον πηρε στο Καλλιμαρμαρο και κοντεψε να πεθανει. Πικρα.

φωτογραφική διάταξη;

Με κατηγορία Ι/4 (με ΜΟ ύψους 175cm) και Δείκτη Μάζας 35 kgr/m2, δεν είσαι απλά ευτραφής, είσαι δυσκίνητο κινούμενο καρδιακό επεισόδιο. ΔΜΣ (kg/m2) 35-39,9: Παχυσαρκία 2ου Βαθμού που ενέχει κίνδυνο συνοσηρότητας πολύ αυξημένο.

ΕΧ

Που να βρεθεί αδύνατος παπάς όλοι εχουν γίνει σαν γουρλινοι απ το πολύ φαι...

Ζεις στην Ελλάδα της παχυσαρκίας...

... αν μπεις στον κόπο να μελετήσεις τις στατιστικες θα δεις ότι είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ. Πιθανόν κι εσυ που γράφεις να ζυγίζεις εφτά καντάρια, αλλά θα μας το ομολογούσες, έτσι δεν είναι?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης