Κύπρος: Πλοιάριο με περίπου 25 μετανάστες προσέγγισε τον Ακάμα

metanastes_09

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης

Πλοιάριο προσέγγισε την θαλάσσια περιοχή της Λάρας στα δυτικά της Κύπρου το πρωί μεταφέροντας νέο κύμα μεταναστών.

Σύμφωνα με τη κυπριακή αστυνομία, πυροφύλακας στην περιοχή του Ακάμα και της Λάρας είδε ένα πλοιάριο να προσεγγίζει τις ακτές στο οποίο επέβαιναν περίπου 25 μετανάστες.

Ωστόσο λόγω της μορφολογίας του εδάφους αυτός έχασε επαφή με το πλοιάριο και ακολούθως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.

Ο αριθμός των μεταναστών από τη Συρία που καταφθάνει το τελευταίο διάστημα στις Κυπρο αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα η Λευκωσία να ζητήσει την βοήθεια και την αλληλεγγύη των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς οι υποδομές που διαθέτει δεν είναι επαρκείς για φιλοξενία πολλών μεταναστών. Οι περισσότεροι έρχονται από τα παράλια της Τουρκίας ή ια απευθείας από τη Συρία. Ένας μεγάλος αριθμός περνάει στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου από τα κατεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stel90

«Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος... αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια», αναφέρει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου 

kiberbo

Ο ιδρυτής του CSIi, κ. Eμμανουήλ Σφακιανάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»