Κύπρος: Πλοιάριο με περίπου 25 μετανάστες προσέγγισε τον Ακάμα

metanastes_09

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης

Πλοιάριο προσέγγισε την θαλάσσια περιοχή της Λάρας στα δυτικά της Κύπρου το πρωί μεταφέροντας νέο κύμα μεταναστών.

Σύμφωνα με τη κυπριακή αστυνομία, πυροφύλακας στην περιοχή του Ακάμα και της Λάρας είδε ένα πλοιάριο να προσεγγίζει τις ακτές στο οποίο επέβαιναν περίπου 25 μετανάστες.

Ωστόσο λόγω της μορφολογίας του εδάφους αυτός έχασε επαφή με το πλοιάριο και ακολούθως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.

Ο αριθμός των μεταναστών από τη Συρία που καταφθάνει το τελευταίο διάστημα στις Κυπρο αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα η Λευκωσία να ζητήσει την βοήθεια και την αλληλεγγύη των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς οι υποδομές που διαθέτει δεν είναι επαρκείς για φιλοξενία πολλών μεταναστών. Οι περισσότεροι έρχονται από τα παράλια της Τουρκίας ή ια απευθείας από τη Συρία. Ένας μεγάλος αριθμός περνάει στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου από τα κατεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-thes

«Ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία. Ήταν προσχεδιασμένες οι προσαγωγές, μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας