Ιερώνυμος: Η λαίλαπα μετά τη φωτιά στο Μάτι πέρασε, η αγωνία παραμένει

foto-ierono-1

«Τα λάθη του παρελθόντος που κάναμε όλοι μας είναι ένας λόγος που πληρώνουμε αυτές τις καταστροφές»

Στο Λύρειο Ίδρυμα βρέθηκε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δύο μήνες μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε, μάλιστα, και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι «όλοι υποφέραμε γι' αυτή την καταστροφή και τις ψυχές που χάθηκαν».

Όπως είπε «η λαίλαπα πέρασε, αλλά η αγωνία παραμένει» καθώς τόνισε ότι χρειάζεται κόπος για να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν.

«Τα λάθη του παρελθόντος που κάναμε όλοι μας είναι ένας λόγος που πληρώνουμε αυτές τις καταστροφές» είπε ο κ. Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η Εκκλησία θα κάνει ό,τι πρέπει γιατί «ο Θεός μας έδωσε αυτόν τον παραδεισένιο τόπο με την εντολή όχι μόνο να το φυλάμε αλλά και να το ξαναφτιάχνουμε».

video placeholder


video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stel90

«Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος... αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια», αναφέρει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου 

kiberbo

Ο ιδρυτής του CSIi, κ. Eμμανουήλ Σφακιανάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»