Χαμός στο Twitter για τη δήλωση Τσακαλώτου περί... φυσικής λύσης στο συνταξιοδοτικό

tsakalotos_main01

Κριτική και ατάκες στα social media με αφορμή τις κυνικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Λονδίνο

«Αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο». Τάδε έφη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 13ο ελληνικό Roadshow, στο Λονδίνο, αναλύοντας τα... σχέδια της κυβέρνησης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού τα επόμενα χρόνια.Η δήλωση-επιτομή του κυνισμού από τον υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε σάλο όχι μόνο στην αίθουσα που ειπώθηκαν τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά πολύ περισσότερο στην ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει από πρώτο χέρι τις συνέπειες των πολιτικών και των μέτρων που ελήφθησαν.

Οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκαν αναλόγως στα social media, καθώς οι... άνθρωποι αυτοί, οι παλαιοί συνταξιούχοι, όπως τους αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών, που θα πεθάνουν και θα δώσουν λύση στο... ασφαλιστικό, είναι οι γονείς μας και πολλοί από αυτούς είναι και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και ψηφοφόροι, Έλληνες πολίτες που αν μη τι άλλο, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και «αιματηρές» περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές, αξιώνουν τη στοιχειώδη ευαισθησία και σεβασμό από έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε - αυτή τη φορά στα αγγλικά - αναφερόμενος στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ότι «αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τσακαλώτος για συνταξιούχους


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.


Δείτε βίντεο: Κυνική δήλωση Τσακαλώτου: «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο»
Κυνική δήλωση Τσακαλώτου: «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο»

ΣΧΟΛΙΑ (117)

ΙΩΑΝΝΗΣ

Μήπως να στέλνουμε κκ του ΣΥΡΙΖΑ του συνταξιούχους με τα τραίνα στο Νταχάου; Είναι μια γρηγορότερη λύση. Για σκεφτείτε το....

νεμεσις

Είναι γεγονός ότι την Ελλάδα κυβερνά η πιο φασιστική και απάνθρωπη κυβέρνηση όλως των εποχών. Παραβλέπω για την ώρα την ανικανότητα της και το εθνικό ξεπούλημα όπου αφορά όπως μαθαίνω και αρχαιολογικά μνημεία !!! Αδιανόητο κυβέρνηση πουλάει τα κόκαλα των προγόνων μας !!! Παραβλέπω και την φασιστική νοοτροπία που παραβλέπει και αδιαφορεί για την γνώμη του πολίτη ακόμα και όταν αυτή εκφράζετε μέσα από δημοσκόπηση που η ίδια προκάλεσε, θα μείνω μόνο στο "απάνθρωπη". Γιατί πως αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω μια κυβέρνηση που έχει καταργήσει στην πράξη το εθνικό σύστημα υγείας. Τρέχοντας για την μάνα μου χρόνια τώρα και έχοντας ξοδέψει πολλά χρήματα ξέρω καλά τι λέω. Πάτε να δείτε τι γίνεται με την δήλωση "οικογενειακού γιατρού". Ρωτήστε να μάθετε για την νέα μείωση στο πλαφόν της ιατρικής συνταγογράφησης. Κάντε μια βόλτα από εφημερία νοσοκομείου να δείτε τι γίνεται. Προσπαθήστε να κλείσετε ραντεβού για χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα κράτος στο οποίο επιβιώνει μόνο όποιος είναι οικονομικά και σωματικά ακμαίος. Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρουν και να μην ενοχλούν. Αυτό απ' όσο ξέρω γινόταν και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους ναζί. Δεκάδες καμένοι στις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές φωνάζουν από τους τάφους τους ποια είναι αυτή η κυβέρνηση. Εδώ έδινε σόου ο άθλιος των ώρα που οι άνθρωποι καιγόταν ζωντανοί !!! Τι ακριβώς να περιμένω από τέτοια ποιότητα ανθρώπου; Τι άλλο να πω. Χαμένα λόγια σε ένα κράτος που πλέον η αξία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ποδοπατούνται σε αισχρό βαθμό από αυτούς που υποτίθεται έχουν εκλεγεί για να την προστασία τους.

Λούλης

Η πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, εσύ έμαθες 40 χρόνια να ζεις με δανεικά και να σε θρέφουν οι άλλοι λαοί, γι αυτό και τώρα που κόπηκαν τα δανεικά, όλα σου φαίνονται δύσκολα. Ένας καλοπερασάκιας είσαι που δεν έκανες κουμάντο στην ζωή σου!

Γεγονός

Είναι ότι απλά λέει την πραγματικότητα. Φυσικά η πραγματικότητα δεν αρέσει σε κανένα όταν ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ασχέτως αν το μικρο-συμφέρον αντίκειται στο γενικότερο. Εντάξει δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσουμε με τέτοια μυαλά. Δυστυχώς η Τουρκοκρατία έχει ποτίσει το DNA μας με υποταγή, δουλοπρέπεια και κακομοιριά. Αντε ρε από εδώ φουκαράδες.

Ελεονωρα

ποσο κοντοφθαλμος λαος ειμαστε τελικα!Ο κ.υπουργος ειπε την ΦΥΣΙΚΗ αληθεια!ΓΙΑΤΙ να την κρυψωμεν αλλωστε...

Ταμτιριρι

Πείτε μου ποια η διαφορά αυτού του φασιστερου μορφώματος που κατέχει την εξουσία σήμερα με τα σκληρά πιστεύω των ναζιστικών θεωριών περί κοινωνικού μίγματος. Υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι ναζί ήθελαν άσπρο δέρμα και ξανθό μαλλί και οι φασιστεροι θέλουν μελαψό με μαύρο (τύπου πακι κλπ) Αυτή η διαφορά. Καμία άλλη. Απάνθρωπες θεωρίες και πρακτικές της παγκοσμιοποίησης.

aris

ΣΕ ΕΧΕΙ ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ;

έτσι παιδιά

να δίνετε τις "μάχες" στο twitter και να σκάνε οι Σζαιοι στα γέλια αφού άλλες επιπτώσεις δεν θα υποστούν. Αντί να τους αλλάξουν τα φώτα στο υπουργείο οικονομικών και να κινηθεί η διαδικασία του αντιρατσιστικού νόμου ,ποστάρουν στο twitter τις σφαλιάρες που έπρεπε να φάνε οι σζαίοι. Αλλά τι λέμε, όποιος ρίχνει σφαλιάρες είναι Χαυγίτης κατά την ΝΔ οπότε μια χαρά η επανάσταση στο twitter.

sotis

Είναι φρικτό ! όλοι πεθαίνουμε κάποτε , αλλά να σε βάζουν και σε χρονολογικά καλούπια , για να λύσουν το συνταξιοδοτικό !, αυτό είναι ανήκουστο ! Αλήθεια , εσείς πότε θα πεθάνετε , για να ξεβρομίσει ο τόπος. Μέσα σε μια τετραετία , είναι σύμπτωση ? χάσαμε την Μακεδονία , Αφελληνιστήκαμε , ψάχνουμε να βρούμε που είναι Ελλάδα, τώρα μας δίνουν και πεπερασμένο χρόνο ζωής , τι άλλο θέλουμε . Έχουμε αλήθεια μείνει κάπου κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ ! για να ξυπνήσουμε και να τους πάρουμε με το σκουπόξυλο .

neo

Κοπρίτη

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Ποντάρετε στο θάνατό μας για να "λύσετε" το ασφαλιστικό; Στις εκλογές θα σας ψάλλουμε το "άμωμοι εν οδώ".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης