Θέμα στην κυπριακή βουλή η ακτοπλοϊκή ένωση Ελλάδας - Κύπρου

Θέμα στην κυπριακή βουλή η ακτοπλοϊκή ένωση Ελλάδας - Κύπρου

Ο Νίκος Τρναρίτης, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε πως η Κύπρος ως το ανατολικότερο σύνοδο της ΕΕ, δεν μπορεί να έχει ως μόνο τρόπο μεταφοράς πολιτών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ το αεροπλάνο

voulikipros
Η διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΕΕ και με αυτό ως αφετηρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυπριακού κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης ενέγραψε μαζί με τη βουλευτή Αννίτα Δημητρίου θέμα στη Κυπριακή Βουλή για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, η οποία είναι η πιο κοντινή προς τη Κύπρο χώρα της ΕΕ.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε πως στα χρόνια που πολιτεύεται πρώτη φορά συνάντησε τόσο μεγάλη ανταπόκριση σε θέμα το οποίο εγείρεται προς συζήτηση από τους πολίτες. Είπε πως η Κύπρος ως το ανατολικότερο σύνοδο της ΕΕ, δεν μπορεί να έχει ως μόνο τρόπο μεταφοράς πολιτών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ το αεροπλάνο. Έφερε ως παράδειγμα τις άγονες γραμμές της Ελλάδας το χειμώνα στα νησιά, οι οποίες επίσης είναι ασύμφορες οικονομικά, ωστόσο με στήριξη τόσο από το κράτος, όσο και από την Ευρώπη κατέστη δυνατόν να υπάρχει σύνδεση και εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσα από την επανεξέταση όλων των δυνατοτήτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες με βάση του επικαιροποιημένο θεσμικό και νομικό πλαίσιο της ΕΕ, μπορεί να αιτιολογηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδοτική ενίσχυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης