Συνάντηση της γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από Ευρώπη, Ασία και Αφρική

Συνάντηση της γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από Ευρώπη, Ασία και Αφρική

Αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν η Μαρία Γιαννακάκη με τους εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων ήταν η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

gian
Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +Breakingthecycle, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS και την χώρα μας εκπροσωπεί το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής την Φωτεινή Σιάνου.

Η Μαρία Γιαννακάκη παρουσίασε το νομοθετικό έργο των τριών τελευταίων ετών αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καθημερινή εργασία και εγρήγορση που απαιτείται στην προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε πολίτη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων αναφέρθηκαν στην δουλειά που κάνουν κυρίως στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι εκπρόσωποι οργανώσεων της Ισπανίας σημείωσαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας του δικτύου τους τόσο στην ανταλλαγή εμπειριών όσο και στην εκπροσώπηση μεταναστών στην Ευρώπη οι οποίοι προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Κατά την συνάντηση, η με αφορμή το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης 25.000 αντρών φοιτητών για την βία κατά των γυναικών στην Ινδία, επισημάνθηκε ότι στα θέματα ισότητας πρέπει να συμμετέχουν και οι άντρες, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή τους ότι τα ζητήματα της ισότητας των φύλων αφορούν γυναίκες και άντρες.

Τέλος, η γενική γραμματέας τόνισε ότι η προστασία κάθε πολίτη από οποιασδήποτε μορφής ρατσιστικής ή σεξιστικής βίας ή λόγου αποτελεί τόσο ατομικό δικαίωμα του πολίτη όσο και συλλογικό δικαίωμα που εγγυάται τη διαφύλαξη και την προστασία της κοινωνικής ομαλότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης