Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα έργα για τον «νέο Σκορπιό» από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ

Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα έργα για τον «νέο Σκορπιό» από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ

Το συνολικό ύψος της επένδυσης φθάνει τα 164 εκατ. ευρώ - Όπως αναφέρεται το νησί θα παραμείνει πράσινο - Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα στηρίξει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης στην Λευκάδα ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Σεργκέι Τσερνίτσιν

Skorpios_MAKETA__1_
Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεγάλη επένδυση του κ. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό τα έργα της οποία αναμένονται να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Σήμερα το πρωί ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Κέρκυρα όπου τον ενημέρωσε για την αξιοποίηση του Σκορπιού και την επένδυση ύψους περίπου 164 εκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνει εκεί.

Θέμα της συνάντησης των δυο πλευρών ήταν η στήριξη που θα παράσχει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων στην εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιφέρεια στο πλαίσιο NATURA 2000 στην περιοχή της Λευκάδας και του Μαγνησίου.

«Εκτιμούμε πολύ τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην μεγάλη επένδυση  που θα ξεκινήσει στο Σκορπιό.  Επίσης, το ενδιαφέρον μας είναι μεγάλο στο  να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας  για την έναρξη της  περιβαλλοντικής μελέτης  ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη στην περιοχή της Λευκάδας με στόχο την προστασία της φύσης. Είμαστε βέβαιοι ότι  βήμα βήμα  και με την στενή με την συνεργασία  μπορούμε να έχουμε μαζί τα χρήσιμα αποτελέσματα στις εξελίξεις της περιοχής της Λευκάδας χάρη στην προσωπική συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Θόδωρου Γαλιατσάτου και του  Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θόδωρου Χαλικιά» δήλωσε ο κ. Τσερνίτσιν ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισήμανε: «Θα έχει ενδιαφέρον αυτά τα συμπεράσματα να επεκταθούν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου. Μας ενδιαφέρει η συνεχής έρευνα και η παρακολούθηση για το πως εξελίσσεται η βιοποικιλότητα στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιοχές και σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο γραφείο του ΕΛΚΕΘΕ με έδρα την Λευκάδα».

Sergei_Tsernitsin_Theodoros_Galiatsatos_Periferiarxis

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του Σεργκέι Τσερνίτσιν με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο


5

Dmitry_Rybolovlev11
Κλείσιμο

O Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης