Μέλος αίρεσης η μια Βουλγάρα: Ρίχναμε λάδι στα μουσεία για εξαγνισμό

Μέλος αίρεσης η μια Βουλγάρα: Ρίχναμε λάδι στα μουσεία για εξαγνισμό

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων - Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε 

voulgares_main02
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι δύο γυναίκες ρομά, βουλγαρικής καταγωγής, για τους βανδαλισμούς σπάνιων και ιστορικών εκθεμάτων σε μουσεία της Αθήνας.

Αρνούνται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές.

Οι δυο κατηγορούμενες, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την εισαγγελία ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων δεν αποδέχονται την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε:
Η πρώτη φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση και να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις γραφές το λάδι και το μύρο εξαγνίζουν και γι' αυτό το λόγο έριξε ηλιέλαιο στα εκθέματα και η δεύτερη αναφέρει πως απλά ακολούθησε τη συγκατηγορούμενή της.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους οι δυο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικειο ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε. Πάντως, οι ίδιες ζήτησαν να δικαστούν σήμερα. Το δικαστήριο παρ' όλα αυτά αποφάσισε να αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί έκθεση από το γενικό χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η φύση του υγρού με το οποίο οι δυο κατηγορούμενες προκαλούσαν τη φθορά στα εκθέματα των μουσείων.

Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν από την αστυνομία επ' αυτοφώρω, καθώς ετοιμάζονταν για νέο χτύπημα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή.

Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή του φύλακα του Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες μέσω των φωτογραφιών που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μόλις το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και τις συνέλαβαν, την ώρα που άγγιζαν ένα από τα εκθέματα, κρατώντας ένα μπουκάλι με λάδι, που αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», είναι ο απίστευτος ισχυρισμός των δύο γυναικών, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, πετώντας λάδι πάνω στα εκθέματα.

Κλείσιμο
voulgares02
voulgares03
voulgares04
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης