Κύπρος: Μπάχαλο με προσλήψεις συζύγων δημοσιογράφων στην προεδρία της Δημοκρατίας

Κύπρος: Μπάχαλο με προσλήψεις συζύγων δημοσιογράφων στην προεδρία της Δημοκρατίας

Σήμερα επρόκειτο να ζητηθεί από τη Βουλή να αποδεσμευθούν τα κονδύλια για την εργοδότηση της Σώτιας Ζένιου, συζύγου του πολιτικού συντάκτη του Αντένα, Κυριάκου Πομηλορίδη και της Κυριακής Φραγκέσκου συζύγου του πολιτικού συντάκτη του «Σίγμα» Χρήστου Χαραλάμπους

Kyriaki_Fragkeskoy_-_Sotia_Zeniou
Πολιτικό θέμα δημιουργήθηκε με την πρόσληψη συμβούλων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επελέγησαν οι σύζυγοι δύο πολιτικών συντακτών ιδιωτικών καναλιών. Η επιλογή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί μέσω της πρόσληψης συμβούλων στη Προεδρία της Δημοκρατίας να επηρεάσει και να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ, καθώς στο Προεδρικό Μέγαρο υπηρετούν ως σύμβουλοι και άλλοι δημοσιογράφοι που σχετίζονται με ιδιωτικά κανάλια. Σήμερα επρόκειτο να ζητηθεί από τη Βουλή να αποδεσμευθούν τα κονδύλια για την εργοδότηση της Σώτιας Ζένιου, συζύγου του πολιτικού συντάκτη του Αντένα, Κυριάκου Πομηλορίδη και της Κυριακής Φραγκέσκου συζύγου του πολιτικού συντάκτη του «Σίγμα», Χρήστου Χαραλάμπους.

Κάτω από το βάρος των επικρίσεων οι δύο κυρίες με επιστολή τους δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να υλοποιηθεί η πρόσληψη τους, επικαλούμενες την αξιοπρέπεια τους και την προστασία των συζύγων τους.

Η Σώτια Ζένιου στην επιστολή της προς τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρει πως δεν αποδέχεται την πρόσληψη «γιατί δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση η δική μου επαγγελματική δράση, να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από κάποιους, για να δημιουργήσουν οποιαδήποτε σκιά στο λειτούργημα του συζύγου μου. Ως εκ τούτου αναμένω από εσάς να αποσύρετε το όνομα μου από τη διαδικασία στη Βουλή, για την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου».

Η Κυριακή Φραγκέσκου στη δική της επιστολή, σημειώνει πως «η αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπος, αλλά πάνω από όλα ως σύζυγος δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα μάτια στην άδικη και απάνθρωπη στοχοποίηση του συζύγου μου Χρίστου Χαραλάμπους, της επαγγελματικής του ακεραιότητας και ευσυνειδησίας. Η προσπάθεια κάποιων, πριν καν ενημερωθούν και διαβάζοντας απλά και μόνο το όνομα, να διασυνδέσουν κακόβουλα και κακόπιστα το σύζυγο μου με την πρόταση εργοδότησης μου, πέραν του ότι πέφτει στο κενό, μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση και υπενθυμίζει δυστυχώς ότι στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων, ανθεί η ανθρωποφαγία και η σπίλωση χαρακτήρων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την ίδια απόφαση επικυρώθηκε η πρόσληψη του τέως αναπ0ληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος επίσης είναι δημοσιογράφος σε θέση συμβούλου του υφυπουργού παρά τω Προέδρω στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης