ΔΕΘ 2018: Το «We will rock you», το καλάθι του Τσίπρα, το δώρο του Αντετοκούνμπο... και η παίκτρια του Fame Story

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε για το μετρό της Θεσσαλονίκης... και «έπαιξε» με τον ΠΑΟΚ – Το ξίφος που του δώρισαν και τα κοπλιμέντα σε Γεροβασίλη και Παπακώστα

Από το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μας προϊδέασε ότι η επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη... θα είναι ένα καλοστημένο σόου.

Τα μέτρα ασφαλείας «τύπου Ντόναλντ Τράμπ» για τις μετακινήσεις του κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ήταν η αρχή.


Σήμερα, νωρίς το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησής του... μαζί και η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην διευθύντρια του γραφείου του στην Θεσσαλονίκη και νυν υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, έφτασε στον χώρο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μετά την υποδοχή του, στην πρώτη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας είπε χαριτολογώντας στον πρωθυπουργό: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!».

«Στο Europa League μπήκατε...», του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, υπονοώντας τον ΠΑΟΚ, του οποίου φανατικός οπαδός είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

Συ συνέχεια μια εντυπωσιακή παρουσίαση και επίδειξη καταδρομέων που έπεσαν από την οροφή του περιπτέρου ενόπλων δυνάμεων εντυπωσίασε τον Αλέξη Τσίπρα. Η ορχήστρα μάλιστα του στρατού έπαιξε το «we will rock you» βλέποντάς τον πρωθυπουργό.


Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και στο μπάσκετ. Έτσι βρέθηκε στο ίδιο γήπεδο με δυο πιτσιρικάδες της ακαδημίας μπάσκετ "10" η οποία ανήκει στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Νίκος Χατζηβρέτα.

Πρόκειται για έναν 11χρονο και έναν 12 από τον Εύοσμο οι οποίοι σούταραν βολές σε μια μπασκέτα που είχε στηθεί έξω από το περίπτερο 13. Εκπληκτοι είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να μπαίνει στο γήπεδο και να ζητάει την μπάλα. Ο πρωθυπουργός έχασε την πρώτη βολή αλλά έβαλε τη δεύτερη. Αμέσως μετά τους ρώτησε τι ομάδα είναι και οι νεαροί ξαφνιάζοντάς τον, δεν απάντησαν "ΠΑΟΚ, Άρης ή Ηρακλής" αλλά ... Ολυμπιακός όταν είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είναι ..."πράσινων" συναισθημάτων.


Το μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί ακόμη να μην υπάρχει ωστόσο ο πρωθυπουργός φτάνοντας στο περίπτερο του Αττικό Μετρό στη ΔΕΘ όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος άρχισε να το αναζητά. "Που είναι το μετρό; θα το δούμε;" ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας προφανώς χιούμορ.


Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ μίλησε με τον Κωνσταντίνο Πανάκα.

«Μας στεναχωρήσατε με την Μπενφίκα. Είχαμε στηθεί και περιμέναμε για να δούμε τον αγώνα» είπε ο Τσιπρας. Τον ρώτησαν για το νέο γήπεδο και τους είπε «όλα θα γίνουν αλλά να μην τα λέμε δημόσια, γιατί παλι κάποιοι θα γκρινιάζουν». Από το περίπτερο του ΠΑΟΚ του έδωσαν μια μπλούζα με το όνομα του, καθώς και στον πρέσβη των ΗΠΑ, με τους αριθμούς 19 και 26, που σηματοδοτεί την χρονολογία ίδρυσης της ομάδας.


Στο περίπτερο των ΗΠΑ, περίμενε ένα δώρο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ένα μήνυμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εφόσον πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο περίπτερο 13, που είναι αφιερωμένο στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος επισκέφτηκαν τους εκθέτες.


Στο περίπτερο της TEXAN, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης και συνεργάζεται την αμερικανική εταιρεία Envipco, περίμενε μια έκπληξη τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, δώρισαν μια υπογεγραμένη μπλούζα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με τον ίδιο να στέλνει σημαντικό μήνυμα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τους εθνικούς ύμνους ΗΠΑ και Ελλάδας, χωρίς συνοδεία μουσικής ερμήνευσε στα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου στην 83η ΔΕΘ, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από την παρουσία της στο Fame Story 3.



Αν και το περίπτερο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν ένα από τα τελευταία που επισκέφθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη ευδιάθετος.

Φτάνοντας εκεί, αστειεύτηκε απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντάς του «Δεν έχεις παράπονο, ομόρφυνε το υπουργείο». Υπενθυμίζεται ότι ηγεσία του εν λόγω υπουργείου είναι γυναικεία υπόθεση μετά τον ανασχηματισμό, με υπουργό την Ολγα Γεροβασίλη και υφυπουργό την Κατερίνα Παπακώστα. Στον πρωθυπουργό έκαναν δώρο ένα ξίφος αξιωματικού της σώματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr