Μεγάλη φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Μεγάλη φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Στο 251 ΓΝ Αεροπορίας μεταφέρεται ο πυροσβέστης που φέρει εγκαύματα  - Στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο δεύτερος - Στο έργο της κατάσβεσης της  φωτιάς στη Μάνη επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο

canadair_main01
Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, καθώς μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιδηροκάστρου, στην ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα  με την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί. Ο ένας έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στο στήθος, πιθανότατα από πτώση, ενώ ο δεύτερος φέρει εγκαύματα στα πόδια. 

Η μεταφορά του εγκαυματία πυροσβέστη από δύσβατη περιοχή του Σιδηροκάστρου στο Κέντρο Υγείας Γυθείου έγινε με επίγεια μέσα και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο δεύτερος πυροσβέστης, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, λόγω των τραυμάτων που φέρει στη θωρακική χώρα.

Η εικόνα της φωτιάς, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης καίγοντας δασική έκταση, είναι καλύτερ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου,  ενώ από αέρος συνδράμει ελικόπτερο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχε εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4, καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης