Υπόθεση Φλώρου: Για αθρόες αποφυλακίσεις «αλά Αριστείδης Φλώρος» προειδοποιούν οι δικαστές

floros_main01

Μεταφέρθηκε στο Εφετείο ο Φλώρος, προκειμένου να εκτελεστούν τυπικές διαδικασίες που σχετίζονται με την επιστροφή του στη φυλακή

Σαφή προειδοποίηση για αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων ... αναπήρων από τις φυλακές της χώρας, αποτελεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος ώστε ο Αριστείδης Φλώρος, να επιστρέψει στη φυλακή.

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την γνησιότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που ο 39χρονος άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa εξασφάλισε καταφέρνοντας να αποφυλακιστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, το συμβούλιο Εφετών Ευβοίας, προειδοποιεί για τις ...κατά συρροή αποφυλακίσεις καταδικών με γνωματεύσεις που πιστοποιούν δήθεν αναπηρία τους.

Ειδικότερα, το συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, υπό τον πρόεδρο του κ. Χρ. Κατσιάνη (ήταν πρόεδρος στη δίκη του Άκη Τοχατζόπουλου), υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας Λάμπρου Σοφουλάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων στο βούλευμα που εξέδωσε για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου:

«Με τη συνάθροιση ποσοστών διαφόρων μορφών αναπηρίας επέρχεται κατά τη γνώμη μας έμμεση καταστρατήγηση των διατάξεων της υφ' όρων απόλυσης, διότι δημιουργούνται εκ του πλαγίου προϋποθέσεις αθρόας εξόδου καταδίκων "οιωνεί" αναπήρων από καταστήματα κράτησης».

Αλλά και ο ίδιος όμως ο κ. Σοφουλάκης στην εισήγηση του στο δικαστικό συμβούλιο για την περίπτωση του Αρ. Φλώρου, επισημαίνει: «Η γενόμενη συνάθροιση των ποσοστών αναπηρίας για τον υπολογισμό του απαιτούμενου από το νόμο ποσοστού του 67%, δεν ανήκει στην πραγματική βούληση του νομοθέτη καθότι για τη χορήγηση της υπό τον όρο της ανακλήσεως απόλυσης, θα πρέπει η αναπηρία την οποία ο κατάδικος εμφανίζει, να οφείλεται σε μία και μόνη νόσο, η οποία δεν δύναται να αντιμετωπιστεί επιτυχώς εντός της φυλακής κι αν εξακολουθήσει να εκτίει την ποινή του, μπορεί να προκληθεί επιδείνωση ή σοβαρή και μόνιμη βλάβη της υγείας του».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί το ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67%, του χορηγήθηκε για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή, ποσοστό 30 με 35%), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο, ποσοστό 30%).

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου «ζυγίζοντας» όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους για την υφ' όρων αποφυλάκιση του 39χρονου, έκριναν πως τα ιατρικά πιστοποιητικά που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου είναι «πλαστά και χαλκευμένα».

Καταλυτικό ρόλο στην κρίση τους αυτή, έπαιξε η απόφαση της δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σύμφωνα με την οποία το τελικό ποσοστό αναπηρίας του Αρ. Φλώρου ανέρχεται τελικά σε 55% και όχι σε 70% όπως είχε κριθεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του.

Η απόφαση αυτή της δευτεροβάθμιας επιτροπής του ΚΕΠΑ διαβιβάστηκε στο δικαστικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνεδρίασή του, προκειμένου τα μέλη του να αποφασίσουν αν θα κάνουν δεκτή ή όχι την έφεση που είχε ασκηθεί κατά του πρώτου βουλεύματος, που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο επιχειρηματία.

Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» υπολογίζεται ότι ήδη περίπου 700 κατάδικοι έχουν καταφέρει να αποφυλακιστούν με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

Το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που ανοίγει το δρόμο σε τέτοιου «βεληνεκούς» καταδικασθέντες να αποφυλακιστούν είναι το 110Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Εντωμεταξύ ο πρώην ισχυρός άνδρας της Energa μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν τυπικές διαδικασίες που σχετίζονται με την επιστροφή του στη φυλακή.

Δωροδοκία

Την ίδια ώρα, η υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και η αλυσίδα των προσώπων που ενεπλάκησαν σε αυτή, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Διαφθοράς έπειτα από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένη Δημητρίου.

Την έρευνα για τις δυσώδεις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου καταδίκου, που μέχρι την περασμένη Παρασκευή διενεργούσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, πλέον θα πραγματοποιήσει η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλείται να διερευνήσει.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ως εκ τούτου μοιραία στο «κάδρο» αναμένεται να μπουν οι γιατροί της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αξιολόγησαν και πιστοποίησαν την αναπηρία του συγκεκριμένου κατάδικου, άλλα πρόσωπα που τυχόν βρίσκονται πίσω από τις καταγγελλόμενες ως πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και πρόσωπα που έχουν ρόλο στις φυλακές είτε ως κρατικοί υπάλληλοι είτε ως συνεργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

νικοςςς

όπου πνέει ο άερας πάνε αυτοί οι δικαστές. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν οτι η αποφυλάκιση Φλώρου ήταν καθ'ολα νόμιμη, τώρα που εκτέθηκαν, οι ίδιοι που τα έλεγαν αυτά, βγάζουν και προειδοποιήσεις α λα Βιργινία Λεούση. Ας γίνει και μια εσωτερική έρευνα να δούμε ποιοί δικαστές είναι "ανίκανοι" να ξεχωρίσουν μια πλαστή γνωμάτευση....

Donald

Δεν βλέπω να γράφετε κάτι για τον Αθανάσιο Δουζένη που φέρεται να έχει εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις αποφυλάκισης ή διευκόλυνσης κρατουμένων με αντίστοιχες γνωματεύσεις.

τι με λες???...τυφλος ζακυνθινος ταξιτζης(καταγωγη απο σαλονικη)

γινονται αυτα τα πραγματα?...εχει γουστο και ο δικος μου ο γιατρος να με εβγαλε πλαστο πιστοποιητικο?...μια στιγμη να βγαλω τα μαυρα γιαλια....ρε παιδια Βλέπω!!...ακου να δεις ο αλητης τι με εκανε, με το ζορι να παιρνω αναπηρικη τοσα χρονια..

Νάνος

"...Με τη συνάθροιση ποσοστών διαφόρων μορφών αναπηρίας επέρχεται κατά τη γνώμη μας έμμεση καταστρατήγηση των διατάξεων της υφ' όρων απόλυσης." Η συνάρτηση αυτή αντανακλά όμως συνολικό βαθμό αναπηρία, λόγω συνδυασμών παθήσεων. Συνεπώς- είναι απολύτως λογικό, αν κάποιος έχει 3-4 παθήσεις ταυτόχρονα, συνολικά, αυτές να φέρουν μεγάλο ποσοστού αναπηρία. Σαφώς, ο νομικός αυτός τον συμφέρει να προσμετρά ΜΌΝΟ μια από αυτές, ώστε κάποιος ΠΟΤΈ να μην μπορεί να αποφυλακιστεί. Αναμενόμενο, έχοντας υπόψιν τι νοοτροπία έχουν οι συγκεκριμένοι κύριοι του δικαστικού κατεστημένου.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΔΙΚΗ (ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 2,37 ΝΑΝΟΔΕΥΤΕΡΟΑΛΕΠΤΩΝ) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΚΛΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ, ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΔΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΕΚΚΛΕΙΨΕΩΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ, ΔΗ ΔΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ, ΕΝ ΩΡΑ 00:38:53:37 Π.Μ., ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΑΣΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ 17,53 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ).... ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΜΟΥ, ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ 85% (ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΣΙΤΙ ΜΟΥ... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ''ΤΡΑΤΑΡΩ'' ΚΑΤΙΤΙΣ.... ΕΝΑ ''ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ'' ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ)...

CR

Τι μας λένε δηλαδή οι δικαστές; Ότι είναι ανίκανοι να ελέγξουν αν τα χαρτιά αναπηρίας που τους πάνε είναι αυθεντικά και πρέπει να αλλάξει ο νόμος; Αν δεν μπορούν να ελέγξουν μια αναπηρία τρομάζω που βγάζουν σοβαρότερες αποφάσεις για το ποιος μπαίνει φυλακή και ποιος βγαίνει έξω. Μιλάμε για πολλή σαβούρα στα Πρωτοδικεία.

Totenkopf

Άμεσα να επανεξεταστεί η αποφυλάκιση Μηλιώνη και να επιστρέψει εκεί που του αξίζει δηλαδη στη φυλακή.Τι τον αφήνετε έξω;

ο κόσμος το'χει τούμπανο

και οι δικαστές κρυφό καμάρι.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΙΟΤΕ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΕΛΑΦΡΑ (ΕΤΣΙ... ΕΝΑ ''ΤΣΑΚ''...) ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΛΕΙΡΙ (ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΑΥΤΙ ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΩΡΑ 10:30:45 π.μ. ΤΑ ΔΙΣΕΚΤΑ ΚΑΙ ΖΥΓΑ ΕΤΗ (ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ... ΝΟΜΙΖΩ....).... ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΝΑΝ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΟΒΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ; (ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ''ΚΑΝΟΝΙΣΩ'' ΜΕΤΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ... ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...)....

Πολύ γέλιο!

Φίλε η περίπτωση σου είναι πολύ σοβαρή. Εκτός από γιατρό ψάξε και για κανέναν άγιο, να κάνεις τάμα...

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΆΜΑ.Είπα το πρόβλημά σου σε έναν γνωστό μου γιατρό και μου είπε ότι έχει ένα πρόβλημα με την ώρα.Μήπως να την κάνουμε 10:30:46 για να μην κινήσουμε υποψίες;

Μπανανία ...

Στον Πειραιά γίνεται σάλος κάθε μέρα για κάποιον που παίρνει συνέχεια αναβολές προσκομίζοντας πιστοποιητικά ότι είναι καρκινοπαθής και κάνει χημειοθεραπείες ενώ τα βραδιά πίνει και γλεντάει. Αλλά τι να περιμένει κάνεις στην μπανανία που ζούμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

baggelis-marinakis-tessera

Ο Βαγγελης Μαρινακης, εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Πειραιας Νικητής, αφού προσκύνησε τον Επιτάφιο στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου περιόδευσε στο κέντρο της πόλης

kypros_aksiwmatikos_art

Τρία από τα επτά πτώματα των θυμάτων του Νίκου Μεταξά έχουν βρει οι αρχές, ακόμα και μετά την ομολογία του - Η Κόκκινη Λίμνη, το δυσπρόσιτο φρεάτιο στο Μιτσερό και το φράγμα Ξυλιάτου, όπου επί μία εβδομάδα αναζητούν την 6χρονη - Φταίνε οι νόμοι που δεν τις αναζητούσαμε λέει η κυπριακή αστυνομία για τις εξαφανισμένες γυναίκες

autokinita_main01

Δείτε πού έχει κίνηση αυτή την ώρα από την έξοδο για το Πάσχα - Χαμηλές ταχύτητες προς Ελευσίνα   - Τροχαίο ατύχημα νωρίτερα στην Αττική Οδό  προκάλεσε μποτιλιάρισμα στο ύψος της Πεντέλης