Νέο σκάνδαλο παρακράτησης ποσών από τα ΕΛΤΑ, καταγγέλλει βουλευτής της ΝΔ

adr_09

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018», αναφέρει ο Γιάννης Ανδριανός

Νέο σκάνδαλο παρακράτησης ποσών απο τα ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις απο την κυβερνηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή επικαλείται καταγγελίες από εργάτες γης στην Αργολίδα για τη μη καταβολή από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ των παρακρατήσεων από εργόσημα.

Υπενθυμίζεται πως πριν απο λίγους μήνες ειχε αποκαλυφθεί πως τα ΕΛΤΑ δεν απέδιδαν στην ΔΕΗ τα ποσα πληρωμής που κατέθεταν όσοι καταναλωτές επέλεγαν τα ταχυδρόμεια για την εξόφληση των λογαριασμών τους.

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι» αναφέρει ο κ Ανδριανος και προσθετει:

«Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός.

Δεδομένου του ότι αφενός οι εργάτες γης σήμερα παρουσιάζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα σχετικά ποσά, και αφετέρου καλούνται να υποστούν οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να ασφαλιστούν ενώ έχουν πληρώσει ποσά μέσω των εργοσήμων, την ώρα που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα,

Ερωτώνται οι υπουργοί:

Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η άμεση πίστωση των ως άνω παρακρατηθέντων ποσών από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ από τα εργόσημα εργατών γης».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Σωτήρης

Μια διευκρίνηση: Δεν αγοράζουν εργόσημα οι εργάτες γής αλλά ο εργοδότης. (αγρότης - παραγωγός) Μέχρι στιγμής πάντως η έκδοση και η εξαργύρωση εργοσήμων για το έτος 2017 και 2018, φαίνονται στο ΕΦΚΑ. Επίσης για όσους ασφαλίζονται με αυτόν το τρόπο και δεν έχουν οφειλές σε παλιές ασφαλιστικές εισφορές , είναι ήδη ασφαλισμένοι.

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Γιατί είναι νέο το σκάνδαλο? Τα ΕΛΤΑ ΠΟΤΕ δε σταμάτησαν να εισπράτουν λογαριασμούς ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ να τους αποδίδουν και η ΔΕΗ ΠΟΤΕ δε διέκοψε τη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, ΑΛΛΑ ζητάει τα χρήματα από τους καταναλωτές που τα πλήρωσαν... Το ωραίο? Τα ΕΛΤΑ παίρνουν και προμήθεια από τους καταναλωτές για να κλέψουν τα χρήματα που πληρώνουν για τη ΔΕΗ ... Είπατε κάτι για ΤΣΙΠΡΑΝΕΛΙΣΤΑΝ?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ερώτημα προς Υπερταμείο , το ΥΠΟΚ και την επιτροπή που το εποπτεύει. Ο νόμος Ν.4389/2016 προβλέπει ότι η Εταιρεία (το Υπερταμείο δηλ.) προωθεί μεταρρυθμίσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, μέσω αναδιάρθρωσης, βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. Στέκομαι στο "προωθεί μεταρρυθμίσεις μέσω διαφάνειας" και ρωτάω : Με ποιες διαφανείς διαδικασίες επελέγη νέα η διοίκηση και το ΔΣ των ΕΛΤΑ ; Έγινε δημόσια πρόσκληση ; Βάλατε αγγελίες ; Τι προσόντα είχαν οι υποψήφιοι που απορρίφθηκαν. Γιατί η νέα διοίκηση δεν έχει προϋπηρεσία σε ταχυδρομεία, τράπεζες, logistics ή ενέργεια (που είναι συναφείς με τα αντικείμενα των ΕΛΤΑ) ;

θα μας τρελάνεις εντελώς;

ρε φίλε μας δουλεύεις ή είσαι από αυτούς που έφυγαν; οι προηγούμενοι τι προσόντα ακριβώς είχαν; αφισοκολλητές γ διαλογής

Κώτσος

Ε τότε να μην ξανακάνουμε εκλογές. Να αφήσουμε όσους είναι στη Βουλή στις θέσεις τους, και όταν ψοφάνε να κληρονομούν τη θέση τα παιδιά τους. Η μάλλον καλύτερα, δεν ξαναφέρνουμε το Βασιλιά να καταργήσει τη Βουλή και τις εκλογές και να κυβερνάει όπως γουστάρει; Αφού είναι αποδεκτό να συνεχίζονται τα όργια των προηγούμενων; Είσαι εντάξει με αυτό Καραβάκο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης