Φωτιά στο Μάτι: Μετά το σάλο υπέγραψαν το επίδομα πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους

Φωτιά στο Μάτι: Μετά το σάλο υπέγραψαν το επίδομα πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους

Πρόκειται να χορηγηθούν δύο επιδόματα το πρώτο ύψους 586,94 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και το δεύτερο για την αντικατάσταση της οικοσκευής ύψους έως 5.869,41 ευρώ

4524512
Ένα μήνα μετά και έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από τη μη καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 586 ευρώ για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υπεγράφη τελικά χθες η σχετική απόφαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως γράφει η Καθημερινή, αναμένεται να χορηγηθούν στους πυρόπληκτους των περιοχών Νέου Βουτζά, Ματιού και Ραφήνας, δύο επιδόματα (τα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών), το πρώτο ύψους 586,94 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και το δεύτερο για την αντικατάσταση της οικοσκευής ύψους έως 5.869,41 ευρώ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι χορηγείται ποσό 4.500.069,10ευρώ, εκ των οποίων τα 3.756.421 θα πιστωθούν στο Δήμο Μαραθώνα και τα 743.648,10 στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Η εν λόγω κατανομή σχετίζεται με τις αιτήσεις που έχουν συλλέξοι και μεταφέρει οι δύο δήμοι, μέσω των οποίων θα γίνει και η κατανομή στους δικαιούχους. Όσον αφορά τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο δήμων, οφείλεται στο γεγονός ό τι ο Δήμος Ραφήνας αναμένεται να αποστείλει εντός των επόμενων ημερών τους δικαιούχους για τις οικοσκευές, καθώς ήταν απαραίτητος ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Την καθυστέρηση επιβεβαίωσε χθες στο protothema.gr ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος εξήγησε ότι «μέχρι και τις 14/8 είχαμε μεταβιβάσει όλα τα αιτήματα προς το ΥΠΕΣ. Αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα η σχετική απόφαση και να πιστωθούν τρεις ημέρες αργότερα τα χρήματα στον λογαριασμό του Δήμου».

Με λίγο καλύτερους ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες για την έκτατη εφάπαξ ενίσχυση πυροπλήκτων καθώς από τις 4.329 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το υπουργείου Υποδομών, έχουν εγκριθεί αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης