Αρχαιοφύλακες για βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο: Δεν έχουμε ιματιοθήκη, χρειάζονται προσλήψεις

vyzantino

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αρχαιοφυλάκων μετά το  περιστατικό όπου επί μιάμιση ώρα κάτω από τα βλέμματα των φυλάκων δύο γυναίκες πετούσαν baby oil στα εκθέματα του Μουσείου

Στην έλλειψη... ιματιοθήκης όπου οι επισκέπτες θα αφήνουν υποχρεωτικά τσάντες και σακίδια αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τον βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Όπως σημειώνουν, οι ζημιές που προκάλεσαν οι δύο γυναίκες οι οποίες έριξαν baby oil σε εκθέματα είναι «ευτυχώς αναστρέψιμες σχεδόν στο σύνολό τους».

Η Ενωση των Αρχαιοφυλάκων, αφού χαρακτηρίζει το περιστατικό ως προμελετημένο και κακόβουλο, σημειώνει: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας και την ανησυχία μας για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δυστυχώς δεν είναι το μόνο που έχει συμβεί και που αφορά θέματα ασφάλειας και λειτουργίας ενός Μουσείου ή Αρχαιολογικού Χώρου» και προβλέπει μάλιστα ότι «βέβαια δεν θα είναι και το τελευταίο».
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την ελλιπή επιτήρηση του Μουσείου που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να περιφέρονται στους χώρους του επί μιάμιση ώρα προκαλώντας φθορές σε εκθέματα, η Ενωση Αρχαιοφυλάκων υποστηρίζει πως «σαφώς και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες αναλογικά σε όλους τους εμπλεκόμενους του περιστατικού. Εννοούμε βέβαια ότι η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους Αρχαιοφύλακες, αλλά και την διεύθυνση του Μουσείου», αφήνοντας ανοιχτά αιχμές κατά της διευθύντριάς του.

Και οι Αρχαιοφύλακες φθάνουν στο ζήτημα των συστημάτων ασφαλείας και στην έλλειψη της ...ιματιοθήκης: «Όλοι γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει ένα σύστημα ασφάλειας, προϋποθέτει συγκεκριμένους κανόνες, δηλαδή υποδομές όπως π.χ. μια ιματιοθήκη όπου ο επισκέπτης υποχρεωτικά πρέπει να αφήσει τσάντες, σακίδια κλπ., τα οποία θα μπορούσαν εν δυνάμει να κρύβουν αντικείμενα πιθανού βανδαλισμού. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο καθώς και η συντριπτική πλειονότητα των Μουσείων, δεν διαθέτει τέτοιους ανάλογους χώρους όπου υποχρεωτικά στην παρούσα φάση, οι συγκεκριμένες επισκέπτριες θα είχαν αφήσει τις μεγάλες τσάντες που κουβαλούσαν μαζί τους με τα διάφορα σύνεργα που χρησιμοποίησαν», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ενωση, που καταλήγει υποστηρίζοντας ότι εν τέλει απαιτούνται προσλήψεις: «Το περιστατικό αυτό, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού, την αναθεώρηση των κανόνων ασφάλειας και λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων καθώς και την άμεση εκπαίδευση του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Justice

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι ως άνω σχολιαστές, είναι οι σχολιαστές που δεν αναζητούν από πολλές διαφορετικές πηγές για να μάθουν και να φιλτράρουν σωστά και δίκαια τα θέματα που σχολιάζουν. Σίγουρα έτσι κάνουν για όλα τα κοινωνικά που δυσανασχετούν και αυτό λέγεται ασχετοσύνη, ημιμάθεια τεμπελιά & ότι τους σερβίρουν το οικειοποιούνται (γιατί έτσι τους το κάνει πιο εύκολο να βγάλουν το κόμπλεξ τους και το απωθημένο τους). Και βέβαια θα αποδοθούν οι ευθύνες σ'αυτούς που πρέπει, αλλά αυτό μάλλον δεν θα το μάθετε ποτέ, γιατί τα μέσα πληροφόρησης μόνο μπάχαλο θέλουν να δείχνουν. Πληροφοριακά και μόνο, μάθετε όμως ότι σε έναν Αρχ.Χώρο ή Μουσείο όταν ακούτε ένα νούμερο π.χ. 20 φύλακες, ότι είναι προσωπικό για όλο το 24ωρο, τουτέστιν βγάλτε κάτι απ'ολο αυτό το νούμερο.. Σίγουρα ο υπόλογος της υπόθεσης, <<Αρχαιοφύλακας όπου είναι ανθρώπινος παράγοντας και όχι ρομπότ>> μέσα στο οχτάωρο του και θα του διαφύγει κάτι και θα τρέξει ο νους του σε κάτι άλλο και θα πάει να κατουρήσει και θα σκύψει να δέσει τα κορδόνια του και θα κλείσει τα μάτια του την ώρα που φταρνίζεται και θα δώσει και πληροφορία σε επισκέπτη και θα του ζητηθεί από τους προϊστάμενους του να αφήσει το πόστο του για να κάνει και μια άλλη δουλίτσα... κλπ κλπ. και Όχι δεν είμαι κάποιος βολεμένος δημόσιος υπάλληλος, είμαι ένας τυπικός ιδιωτικός υπάλληλος που τυγχάνει απλώς να γνωρίζω και κυρίως τυγχάνει να είμαι άνθρωπος και Όχι ρομπότ.

Justice

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι ως άνω σχολιαστές, είναι οι σχολιαστές του τύπου που δεν αναζητούν από πολλές διαφορετικές πηγές για να μάθουν και να φιλτράρουν σωστά και δίκαια τα θέματα που σχολιάζουν''. Σίγουρα έτσι κάνουν για όλα τα κοινωνικά θέματα που τους δυσανασχετούν (αυτό λέγεται ασχετοσύνη - ημιμάθεια - τεμπελιά & ότι τους σερβίρουν το οικειοποιούνται γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να βγάλουν το κόμπλεξ τους και το απωθημένο τους ). Μάθετε λοιπόν ότι σε έναν Αρχ.Χώρο ή Μουσείο όταν ακούτε ένα νούμερο π.χ. 20 φύλακες, ότι είναι προσωπικό για όλο το 24ωρο, τουτέστιν βγάλτε κάτι απ'ολο αυτό το νούμερο.. Σίγουρα ο υπόλογος της υπόθεσης, <<Αρχαιοφύλακας όπου είναι ανθρώπινος παράγοντας και όχι ρομπότ>> μέσα στο οχτάωρο του και θα του διαφύγει κάτι και θα τρέξει ο νους του σε κάτι άλλο και θα πάει να κατουρήσει και θα σκύψει να δέσει τα κορδόνια του και θα κλείσει τα μάτια του την ώρα που φταρνίζεται και θα δώσει και πληροφορία σε επισκέπτη και θα του ζητηθεί από τους προϊστάμενους του να αφήσει το πόστο του για να κάνει και μια άλλη δουλίτσα... κλπ κλπ. και Όχι δεν είμαι κάποιος βολεμένος δημόσιος υπάλληλος, είμαι ένας τυπικός ιδιωτικός υπάλληλος που τυγχάνει απλώς να γνωρίζω και κυρίως τυγχάνει να είμαι άνθρωπος και Όχι ρομπότ.

ioannis

Αφήστε τα σάπια. 20 ήταν μόνο στη βάρδια και με 2 επισκέπτες δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία. Και ένας να ήταν, πάλι μπορούσε να έχει έλεγχο.

χαραμοφαηδες

θελετε και αλλη προσληψη. ΟΧΙ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ να αναλαβουν ιδιωτικες εταιρειες τη φυλαξη τα μισα θα μας κοστιζουν και δεν θα περναει και κουνουπι, τσιμπουρια της ελληνικης κοινωνιας τεμπελαραδες.

Μαρλαφέκας

Έτσι είναι άμα σε διόρισε ο "έτσι"και παίρνεις βρέξει χιονίσει το μηνιατικο γιατί να κουνηθείς από την θέση σου.Απορω και που ήταν στο μουσείο αντί να είναι για μπάνιο, ξέρω φύλακες σε σχολεία που δεν πατάνε ποτέ εκεί αλλά τα 900 ευρώ το μήνα τα τσιμπάνε κανονικά!!

ΓΕΩΠΑΣ

ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΕΙ ;

λακις

Κανένας δεν φταίει. Κανένας δεν θα παραιτηθεί. Κανείς δεν απολύεται ή τιμωρείται. Εξάλλου οι πίνακες ήταν πολύ παλιοί. Όλα καλά. Μπορείτε να κοιμηθείτε.

Jupiter

Και να τα λέμε όλα. Όλοι εσείς που σχολιάζετε πότε πήγατε τελευταία φορά επίσκεψη σε μουσείο; Ας αναθεωρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Περιορισμός των ημερών που επιτρέπεται η δωρεάν είσοδος. Ελεγχόμενη είσοδο με ονομαστικό εισιτήριο. Τέλος οι γιορτές φεγγαριού που γίνεται το μπάστε σκύλοι αλέστε. Εκει η κατάσταση δεν ελέγχεται όσοι και να είναι οι φυλακες.Είσοδος μόνο με ονομαστικες προσκλήσεις. Αλλιώς οι χώροι να μείνουν κλειστοί.

Jupiter

Την φύλαξη να την αναλάβουν Μπαγκλοπάκηδες. Έτσι θα λυθεί το θέμα. Ούτε security ούτε τίποτα. Να τους αφήσουμε να κοιμούνται μέσα κιόλας για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης τους. Αισχος.

στη χώρα της Τασιας

αμαρτωλη ιστορια απο την εππχη του αρχιπιπατζη Ανδρεα.Λουφα αραλικι και μασα.κοπριτες με αλλα λογια.και μονο που ζητάνε προσληψεις τετοιες εποχες ορεπει να ντρεπονται αλλα ειπαμε τα κοπροσκυλα δεν ντρεπονται.

18.8

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι .. αλλά επανειλημμένως μπαίνοντας σε μουσεία και πινακοθήκες παρατηρούσα τους φύλακες καθισμένους στην καρέκλα τους να παίζουν με το κινητό τους και έκανα πάντα την ίδια σκέψη, ότι δηλαδή οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή καταστρέφει, κλέβει κλπ και κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι.. Η ιματιοθήκη τους μάρανε.. Έχω δει στην Ακρόπολη τουρίστρια πάνω στα μάρμαρα να χοροπηδάει και ο φύλακας μέσα στο σπιτάκι να πίνει το καφεδάκι του και να χαζεύει το άπειρο..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zos0

Ο γνωστός ποινικολόγος απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό - Τόνισε ότι ήταν άστοχος ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθη - Υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε  εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ  επέμεινε  στην αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

2
kypros_serial_killer

Ο λοχαγός serial killer δεν ανησύχησε ούτε όταν εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο Μιτσερό – Εμφανιζόταν σε δημόσιες εκδηλώσεις ως φωτογράφος – Οδηγήθηκε σήμερα για εξέταση σε ψυχίατρο 

4