Νίκος Μητρετώδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα παιδιά μας έγιναν σύμβολο δύναμης για το έθνος μας

Νίκος Μητρετώδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα παιδιά μας έγιναν σύμβολο δύναμης για το έθνος μας

«Θεωρώ ότι δεν θα μπουν στον προβληματισμό να αλλάξουν μονάδα γιατί είναι συνειδητοποιημένα άτομα με συναίσθηση του καθήκοντος»

ellines-stratiotikoi11
«Είχαμε κρυφή ελπίδα ότι η Παναγία θα κάνει το θαύμα της καθώς έχει και το προσωνύμιο Παναγίας η Ελευθερώτρια» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας του ανθυπολογαχού Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος.

Όπως εξομολογήθηκε «δεν είχαμε ένδειξη ότι θα υπάρξει απελευθέρωση και μάλιστα προσπαθούσαμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες νομικες κινήσεις».

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση των δύο στρατιωτικών μετά την φυλάκισή τους για 167 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Μητρετώδης απάντησε ότι «το φρόνημά τους είναι σε υψηλά επίπεδα, έχουν ψυχραιμία».

«Τα παιδιά μας έγιναν σύμβολο ενότητας και δύναμης για όλο το έθνος. Και από τις μεταγωγές τους φαινόταν οτι είχαν συναίσθηση της κατάστασης και την αντιμετώπισαν με ήθος και υψηλό φρόνημα» συμπλήρωσε ο κ. Μητρετώδης.

Περιγράφοντας την καθημερινότητα των δύο στρατιωτικών στις φυλάκες της Αδριανούπολης ο Νικόλαος Μητρετώδης είπε ότι «δεν είχαν επικοινωνία με τον έξω κόσμο εκτός από εμάς, διψούσαν για νέα από τον έξω κόσμο, τους συγγενείς, τους συναδέλφους τους».

«Διάβαζαν πολύ. Ο γιός μου θεωρεί ότι αποφοίτησε από ένα σπουδαίο ίδρυμα ίσως και εφάμιλλο του πανεπιστημίου. Επικεντρώθηκε κυρίως σε φιλοσοφικά και ιστορικά κείμενα, Πλάτωνα, Αριστοτέλη κ.α.».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, οι δύο στρατιωτικοί «θεωρώ ότι δεν θα μπουν στον προβληματισμό να αλλάξουν μονάδα γιατί είναι συνειδητοποιημένα άτομα με συναίσθηση του καθήκοντος».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης