Ομολογία Πολάκη: Σε απλό θάλαμο και όχι σε Εντατική νοσηλευόταν η εγκαυματίας που πέθανε σήμερα

Ομολογία Πολάκη: Σε απλό θάλαμο και όχι σε Εντατική νοσηλευόταν η εγκαυματίας που πέθανε σήμερα

Ανασκεύασε την αρχική του ανακοίνωση για τη νοσηλεία του 93ου θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το υπουργείο Υγείας και επιβεβαίωσε την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ  ότι νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο αν και εγκαυματίας και μάλιστα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό

mati_kammena_arthro

Την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο και όχι στην Εντατική επιβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας με νεώτερη ανακοίνωσή του.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο ότι η γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Σισμανογλείου, με νέα ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ορθή επανάληψη» αναφέρεται ότι «Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο».

Η γραπτή «ομολογία» επιβεβαιώνει αφενός τον κ.Γιαννάκο που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η γυναίκα νοσηλευόταν στην β' πνευμονολογική κλινική του Σισμανογλείου, αφετέρου επαναφέρει τον προβληματισμό για τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει προσπάθεια να «κρυφτεί» ο πραγματικός αριθμός των τραυματιών και η κατάστασή τους, ενώ έχουν «εξαφανιστεί» τα βιβλία καταγραφής συμβάντων των νοσοκομείων το βράδυ της μαύρης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου.
Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο. Αυτή τη στιγμή, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Στις ΜΕΘ, μετά την επιτυχή αποσωλήνωση ασθενούς, οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Θρίασιο» είναι πλέον 6. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Δείτε την ανακοίνωση: 

simeiwma
Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου ακόμη μια γυναίκα ηλικίας 78 ετών που νοσηλευόταν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας,  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  Σισμανόγλειου νοσοκομείου, υπέκυψε. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφερόταν ότι η 78χρονη γυναίκα είχε υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά στο Μάτι αλλά είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. 

Την εκδοχή ότι η 93η νεκρή της ανείπωτης τραγωδίας νοσηλεύοταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διέψευσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική.

yp_ygeias
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής 

pir

Δείτε βίντεο: Φωτιά Μάτι - Κατέληξε μια 78χρονη γυναίκα- Όλη η λίστα με τα 93 θύματα της τραγωδίας

Φωτιά Μάτι - Κατέληξε μια 78χρονη γυναίκα- Όλη η λίστα με τα 93 θύματα της τραγωδίας





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης