Μύκονος: «Επαναστάτησαν» και οι κροίσοι με την ακρίβεια!

Μύκονος: «Επαναστάτησαν» και οι κροίσοι με την ακρίβεια!

Η οργή της Ελληνίδας billionaire για τα φιλέτα των 10.000 ευρώ, τα γαλλικά της Ρωσίδας καλλονής για το καπέλο των 9.800 ευρώ στο πάρτυ των γενεθλίων της, οι Ρώσοι με τους bodyguard που κουβαλούσαν στις παραλίες τσάντες γεμάτες λεφτά, το δαχτυλίδι των 50.000 ευρώ που χάθηκε στον βυθό της Ψαρούς

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mukonos_arthro
Απίστευτα περιστατικά, που αποδεικνύουν ότι φέτος η Μύκονος είναι αδικαιολόγητα ακριβή όχι μόνο για τον μέσο τουρίστα αλλά ακόμη και για τους μεγιστάνες του χρήματος, περιγράφονται γλαφυρά στις σελίδες του «ΘΕΜΑτος»: Η ζάπλουτη Ελληνίδα που διαμαρτυρήθηκε έντονα σε ιδιοκτήτη εστιατορίου όταν της ζήτησαν να πληρώσει 10.000 ευρώ για φαγητό, η Ρωσίδα πρέσβειρα του Μουντιάλ που τρελάθηκε όταν της είπαν να πληρώσει επιπλέον 10.000 ευρώ για το πάρτυ των γενεθλίων της, ενώ είχε ήδη πληρώσει 125.000 ευρώ για 9 διανυκτερεύσεις σε βίλα, το ζευγάρι των εύπορων Βέλγων που έδωσε 28.000 ευρώ για μία εβδομάδα διαμονή σε δωμάτιο 60 τ.μ.!

Οι μοναδικοί που δεν εξέφρασαν παράπονα για τις τιμές ήταν μια παρέα Ρώσων και Αζέρων που πλήρωναν με μετρητά, χρήματα που έβγαιναν μέσα από δερμάτινες τσάντες Louis Vuitton, τις οποίες κράταγαν σφιχτά οι θηριώδεις σωματοφύλακές τους. Τέσσερις ιστορίες μυκονιάτικης τρέλας παρουσιάζονται σήμερα μέσα από τις σελίδες του «ΘΕΜΑτος».

Πρόκειται για ιστορίες ντυμένες με φωτογραφικά ντοκουμέντα, στοιχεία και πληροφορίες που δίνουν το στίγμα για το τι συμβαίνει φέτος στο νησί των Κυκλάδων, το οποίο, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, έχει ξεφύγει από κάθε λογική όσον αφορά τις τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα, αναγκάζοντας μέχρι και τους πλούσιους πελάτες να επαναστατήσουν, απειλώντας με εμπάργκο εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση.

Οι τέσσερις αυτές ιστορίες κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κεφάλαια ενός βιβλίου με θέμα τη Μύκονο και τίτλο «Από την ακμή στον δρόμο προς την παρακμή».

Σε μια αλλοπρόσαλλη σεζόν με πολλά ανεβοκατεβάσματα και τους επιχειρηματίες να γκρινιάζουν για τους χαμηλούς τζίρους, την ίδια στιγμή που το νησί έσφυζε μεν από κόσμο αλλά οι τουρίστες πάθαιναν απανωτά εγκεφαλικά μέσα στο μεθύσι τους όταν έφτανε η στιγμή του λογαριασμού, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να ξοδεύουν, όλοι τους αναρωτήθηκαν: «Μήπως τελικά η Μύκονος έφτασε στο σημείο κορεσμού;».

Οι εύποροι Αραβες εξαφανίστηκαν, εκατοντάδες κιλά αρωματικού φρέσκου καπνού για ναργιλέδες έμειναν στις αποθήκες, ενώ όσοι φραγκάτοι πάτησαν το πόδι τους στο νησί προέβησαν σε διαμαρτυρίες, κάνοντας λόγο για εξωπραγματικές χρεώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά, στα beach bar το κόστος του φαγητού με ένα μπουκάλι κρασί για δύο άτομα ξεκινούσε από 250-300 ευρώ.

Ενα ζευγάρι ευκατάστατων Βέλγων που έκλεισε για τις διακοπές του δωμάτιο 60 τ.μ. σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Ορνού πλήρωνε για καθεμία ημέρα από τις συνολικά επτά της διαμονής του 4.000 ευρώ, ήτοι 28.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ μια ζάπλουτη Ελληνίδα βγήκε από τα ρούχα της όταν της ζήτησαν να πληρώσει 10.000 ευρώ για φαγητό σε νεότευκτο εστιατόριο, χωρίς να έχει καταναλώσει ακριβές σαμπάνιες, ώστε να δικαιολογείται το ύψος του λογαριασμού.

«Η διαμονή στη Μύκονο είναι πιο ακριβή και από εκείνη στο Σεν Τροπέ και το Μονακό», ανέφερε το ζευγάρι των Βέλγων που θα το σκεφτεί αν θα επιστρέψει και του χρόνου το καλοκαίρι στο νησί, παρά το γεγονός ότι δεν φείδεται χρημάτων. «Μπορεί να έχουν αρκετά λεφτά για ξόδεμα, δεν είναι όμως κορόιδα», συμπλήρωσε Ελληνας φίλος τους που διατηρεί σπίτι στο νησί.

Κι αν το κόστος ζωής χαρακτηρίζεται υπερβολικό από αρκετά εύπορους τουρίστες, φανταστείτε τι αντιμετωπίζει ο μέσος τουρίστας, ο οποίος, εκτός από την ακριβή διαμονή (οι τιμές σε απλό δίκλινο ξεκινούν από 300 ευρώ), έχει να πληρώσει βασικές υπηρεσίες και προϊόντα σε εξωφρενικές τιμές. Ενδεικτικά, δύο αναψυκτικά σε κοκτέιλ μπαρ που λειτουργεί μέσα σε χωράφι και κοιμίζει το προσωπικό του σε υπαίθριες σκηνές, χρεώθηκαν 16 ευρώ, ένα σάντουιτς απέναντι από την πιάτσα των λεωφορείων 12,80 ευρώ, ένα σουβλάκι με μια μπίρα 14 ευρώ, ενώ ένας τουρίστας που πήγε να καθίσει σε μια ξαπλώστρα χωρίς ομπρέλα στην παραλία της Αγίας Αννας αναγκάστηκε να βγάλει 40 ευρώ από το πορτοφόλι του.

Στα πάρκινγκ των beach bar οι τιμές ξεκινούσαν από τα 20 ευρώ και λίγες μέρες πριν φύγει ο Ιούλιος έφτασαν τα 40 και τα 50 ευρώ! Πεσμένες οι πωλήσεις στα ακριβά μαγαζιά ένδυσης και στα κοσμηματοπωλεία, με τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις τον Σεπτέμβρη.

Η γεμάτη αντιφάσεις φετινή τουριστική σεζόν συμπληρώνεται από άπειρα σουρεαλιστικά σκηνικά που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μας σε χρονικό διάστημα 35 ημερών, όσο δηλαδή διήρκησε η παραμονή μας στη Μύκονο για χάρη του ρεπορτάζ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα και όσα αναφέρει στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για λογαριασμό του «Gala» o Πέτρος Κωστόπουλος, ότι δηλαδή «για να επιβιώσεις στο νησί πρέπει να είσαι ο Τόνι Μοντάνα από την ταινία “Ο Σημαδεμένος”».

1. Το νοίκιασε 125.000 ευρώ για 9 βράδια - 48.000 ευρώ η προμήθεια του τουριστικού γραφείου

Οπως προαναφέραμε, η ακρίβεια που μαστίζει φέτος τη Μύκονο έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αρνητικού σχολιασμού ακόμη και από πρόσωπα που έχουν πολλά, πολλά λεφτά.

Ωστόσο, «αυτό που συμβαίνει στο νησί φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Βικτόρια Λοπίρεβα, γνωστή ως «το βαρύ πυροβολικό του Πούτιν». Η πρώην Μις Ρωσία του 2003 και πρέσβειρα του πρόσφατου Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της πατρίδας της, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από τουριστικό γραφείο των Αθηνών που ειδικεύεται στις ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Μύκονο.

Η ξανθιά καλλονή, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, θεωρείται το νέο αμόρε του Βλαντίμιρ Πούτιν, έκλεισε μέσω του πρακτορείου μια βίλα στην περιοχή Αγιος Λάζαρος αντί 125.000 ευρώ για μόλις εννέα διανυκτερεύσεις, δηλαδή σχεδόν 14.000 ευρώ τη βραδιά! Θορυβημένη από το υψηλό κόστος ενοικίασης και αφού είχε μπει στη βίλα, ρώτησε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού πόσα χρήματα πήρε από το πρακτορείο γι’ αυτή την κράτηση.

«Μου απάντησε ότι είχε πάρει 77.000 ευρώ, άρα τα υπόλοιπα 48.000 πιθανόν να δόθηκαν ως προμήθεια στο γραφείο που μεσολάβησε για να γίνει η κράτηση», λέει η Λοπίρεβα. Δηλαδή, η προμήθεια που φέρεται να ζήτησε το πρακτορείο ήταν ίση με την αξία ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Ρωσίδας καλλονής, η οποία τελικά συμφώνησε να νοικιάσει τη βίλα παρά το υψηλό κόστος.

Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε όταν η ίδια ζήτησε να κάνει ένα μεγάλο πάρτυ για τα γενέθλιά της και οι υπεύθυνοι του γραφείου την ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να πληρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα για να της το επιτρέψουν.

«Είχα δώσει ήδη 35.000 ευρώ για τα έξοδα του πάρτυ και μου ζήτησαν άλλα 9.800 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αντεπεξέλθω και έτσι αναγκάστηκα να ακυρώσω το πάρτυ στη βίλα, καθώς δεν με άφηναν να το κάνω εάν πρώτα δεν τους έδινα επιπλέον χρήματα. Η κόρη του ιδιοκτήτη φαινόταν λογική, όμως ο ατζέντης που είχε κάνει την κράτηση έκανε σαν τρελός... Τελικά όλα γίνονται για τα λεφτά», συμπληρώνει ηπρώην Μις Ρωσία, η οποία τελικά γιόρτασε τα γενέθλιά της στο ξενοδοχείο «Cavo Tagoo», εκφράζοντας ωστόσο την απογοήτευσή της για όσα συνέβησαν.

«Η Μύκονος πέθανε για μένα πλέον. Ηταν το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο, όμως τώρα όλα γίνονται για το χρήμα», καταλήγει. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του γραφείου που μεσολάβησαν για τη διαμονή της στη βίλα ανέφεραν ότι η κυρία Λοπίρεβα είχε ενημερωθεί καιρό πριν για την έξτρα χρέωση των 9.800 ευρώ για το πάρτυ των γενε­θλίων της, ενώ λένε ότι τελικά πλήρωσε 111.000 και όχι 125.000 ευρώ, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

mukonos1
mukonos2
mukonos3
mukonos5


2. Δαχτυλίδι 50.000 ευρώ στον βυθό της Ψαρούς

Και δεν ήταν μόνο οι ληστείες και οι κλοπές που έκαναν εφιάλτη τις διακοπές δεκάδων τουριστών, ήταν και η απροσεξία ορισμένων που μέσα στη χαρά και το μεθύσι τους έχασαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Δεν αναφερόμαστε στα 500ευρα που βρίσκουν συχνά πυκνά οι σερβιτόροι στις παραλίες, αλλά και στα ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που χάνονται εξαιτίας της απερισκεψίας...

Αυτό δε που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στον κόλπο της Ψαρούς, μπροστά από τις πανάκριβες ξαπλώστρες του «Nammos», δεν είχε προηγούμενο. Μια πελάτισσα εντοπίστηκε από το προσωπικό της επιχείρησης να κλαίει γοερά πάνω σε μια ξαπλώστρα ζητώντας απελπισμένη βοήθεια.

Η νεαρή γυναίκα με την αέρινη ενδυμασία κόντευε να σκάσει στο κλάμα, ενώ προσπαθούσε να διηγηθεί τι είχε συμβεί στους ένοικους της διπλανής ξαπλώστρας καθώς και στους σερβιτόρους που έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Τι είχε συμβεί: Ζαλισμένη προφανώς από το ποτό βούτηξε στη θάλασσα, βγαίνοντας όμως αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει το μονόπετρό της, αξίας 50.000 ευρώ, όπως τουλάχιστον είπε η ίδια σε όσους έσπευσαν να τη ρωτήσουν τι είχε συμβεί.

Επειδή όμως είχε ήδη σκοτεινιάσει, το δαχτυλίδι ήταν αδύνατον να βρεθεί. Η άτυχη τουρίστρια επέστρεψε την επόμενη μέρα μαζί με έναν δύτη, ο οποίος είχε μαζί του μηχάνημα εντοπισμού μετάλλων. Ο δύτης παρέμεινε για αρκετή ώρα στον βυθό της Ψαρούς και στο συγκεκριμένο σημείο που του είχε υποδείξει η γυναίκα, όμως τελικά δεν κατάφερε να εντοπίσει το δαχτυλίδι, το οποίο πιθανότερο είναι να χάθηκε στην άμμο.

Και έτσι τώρα, στον βυθό της πιο διάσημης παραλίας κρύβεται ένας μικρός θησαυρός. Οσοι πιστεύετε στην τύχη σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε...

3. Με μια βαλίτσα γεμάτη χρήμα στην παραλία

Μπορεί η απουσία των πάμπλουτων Αράβων τουριστών να ήταν ηχηρή, όμως στη θέση τους εμφανίστηκαν Ρώσοι και Αζέροι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρουσία του Ρώσου μεγιστάνα και τρίτου πλουσιότερου στην πατρίδα του, Μιχαήλ Προχόροφ, στα τραπέζια του «Principote» μαζί με ένα τσούρμο από καλλίγραμμα δροσερά κορίτσια, αλλά σε παρέες που μπορεί να έμειναν στην ανωνυμία, όχι όμως και τα ανδραγαθήματά τους πάνω στην άμμο που ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα από τους υπόλοιπους λουόμενους.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς παρατηρητικός για να διαπιστώσει ότι η παρουσία ενός θηριώδους σωματοφύλακα στις καλύτερες παραλίες του νησιού και στα ακριβότερα beach bars δεν χρησιμεύει αποκλειστικά και μόνο για την προστασία των ατόμων που βρίσκονται δίπλα του.

Αλλωστε γι’ αυτό τον σκοπό είναι επιφορτισμένοι καμιά τριανταριά άλλοι συνάδελφοί του, παρόμοιας σωματικής διάπλασης. Σύμφωνα με έναν άλλο Ρώσο τουρίστα, ο οποίος κάθεται στη διπλανή ξαπλώστρα και χαζεύει όσα συμβαίνουν γύρω μας, ο συγκεκριμένος bodyguard έχει αναλάβει να κρατάει μια Louis Vuitton τσάντα γεμάτη χρήματα.

Πράγματι, ιδίοις όμμασι διαπιστώνουμε ότι αυτή η τσάντα περιέχει δεκάδες δεσμίδες με μετρητά που χρησιμεύουν για την πληρωμή των λογαριασμών που κάνουν πέντε άτομα, Ρώσοι και Αζέροι, μαζί με τα 20 πανέμορφα κορίτσια που τους συνοδεύουν στα καλύτερα παραθαλάσσια μαγαζιά του νησιού και στα ακριβότερα μπαρ της Χώρας.

Λογαριασμοί που ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και φτάνουν τις 75.000-100.000 ευρώ σε κάθε τους εξόρμηση! Και πρέπει να ήταν οι μοναδικοί σε ένα ολόκληρο νησί που δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις τιμές, αφού αυτή η μικρή μαύρη τσάντα απέδειξε ότι διέθετε αρκετό βάθος...


mukonos7
 


4. Λήστεψαν ηθοποιό

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ακρίβεια που μαστίζει το νησί δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες.

Ενα άλλο μεγάλο θέμα, για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αφορά τη δραματική κατάσταση με τις ληστείες στις βίλες από συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία των αστυνομικών να ελέγξουν την κατάσταση όχι επειδή δεν είναι ικανοί, αλλά επειδή δεν είναι αρκετοί, όπως είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος του νησιού, παρέχοντας μάλιστα και δωρεάν διαμονή στους αποσπασμένους αστυνομικούς.

Τα κρούσματα κλοπών και ληστειών είναι αυξημένα και φέτος, με αποτέλεσμα η Μύκονος να δυσφημίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς τα θύματα επιστρέφοντας στη χώρα τους μοιράζονται τις δυσάρεστες εμπειρίες τους.

Οπως έγινε και με μια παρέα από το Μονακό, στην οποία βρέθηκε και η ανερχόμενη ηθοποιός Νίνα Ντόμπρεβφ, η οποία αυτό τον καιρό συμμετέχει στα γυρίσματα χολυγουντιανής παραγωγής στο πλευρό του Βιν Ντίζελ.

Την πρώτη κιόλας νύχτα της διαμονής τους στη Μύκονο, η ηθοποιός και η παρέα της έπεσαν θύματα ληστείας, καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στη βίλα όπου διέμεναν αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και τα διαβατήρια, καθώς και τις αποσκευές τους.

Και δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που συζητήθηκε στο νησί. Προ ημερών θύμα ληστείας έπεσε η διευθύντρια του νεοαναγειρόμενου παραθαλάσσιου εμπορικού κέντρου «Nammos Village», Μαρία Ζουμπέρ, όπως και μια γνωστή μεσίτρια που τη λήστεψαν κουκουλοφόροι ενώ εκείνη κοιμόταν.



mukonos6
Η παρέα από το Μονακό, ανάμεσά τους και η γνωστή ηθοποιός Νίνα Ντόμπρεβ, έπεσε θύμα ληστείας από το πρώτο κιόλας βράδυ των διακοπών της στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης