Μυστήριο: Το Νοσοκομείο Κέρκυρας διαψεύδει ότι η Βρετανίδα πέθανε από ωμό κοτόπουλο

touristria_kerkyra_eksw1__1_

Με ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο διαψεύδει δημοσίευμα της Daily Mail σύμφωνα με το οποίο Βρετανίδα τουρίστρια πέθανε πέρυσι στην Κέρκυρα επειδή έφαγε ωμό κοτόπουλο – Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της Βρετανίδας τουρίστριας που πέθανε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα φέρνει η διάψευση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο δημοσίευμα της Daily Mail ότι αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας ήταν η τροφική δηλητηρίαση που έπαθε, όταν έφαγε ωμό κοτόπουλο στο νησί τον Αύγουστο του 2017.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο, το ωμό κοτόπουλο δεν επιβεβαιώνεται ως αιτία θανάτου της τουρίστριας.

«Το ΓΝ Κέρκυρας έχει να τονίσει, ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος επήλθε, ως επιπλοκή συγκεκριμένου μικροβιακού στελέχους, δεν επαληθεύεται ως προς το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος, από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ακολούθησε», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, που αποδίδει την αιτία θανάτου της σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη.

«Αιτία θανάτου αιματολογική νόσος»

Μάλιστα, το νοσοκομείο επισυνάπτει απάντηση της ιατροδικαστού του Γ.Ν. Κέρκυρας, που αποδίδει την αιτία θανάτου της άτυχης τουρίστριας σε «αιματολογική νόσο, η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί επιπλοκή σοβαρής υποκείμενης αιτίας».

«Η βακτηριαιμία και τα στοιχεία σήψης, τα οποία ανευρέθησαν στα εξετασθέντα βιολογικά υλικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφενός ολοκληρώνουν την πλήρη Ιατροδικαστική διερεύνηση και αφετέρου αποδίδονται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα», αναφέρει η απάντηση της ιατροδικαστού.


iatrodikastiki

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης