Αγγελία-σοκ: Πουλάνε τα νεφρά τους έξω από το «Λαϊκό»!

kidney-laiko_main02

Το χαρτί, από δύο ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν τα νεφρά τους, έχει κολληθεί σε σχολείο, στην οδό Αγίου Θωμά, απέναντι από το ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», μαζί με τα τηλέφωνα των πωλητών

Είχε γραφτεί, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ότι η λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, στο Τμήμα Μεταμόσχευσης και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο νοσοκομείο Λαϊκό, φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το μεγαλύτερο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Νεφρών της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταμοσχεύσεων νεφρών από ζώντες δότες.

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε όριο καθώς άνθρωποι πουλούν τα νεφρά τους, κολλώντας χαρτιά με τη σχετική... αγγελία, στα κάγγελα των σχολείων γύρω από το Λαϊκό!

Η παρακάτω φωτογραφία, αποτυπώνει την τραγική κατάσταση καθώς το χαρτί, από δύο ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν τα νεφρά τους, έχει κολληθεί σε σχολείο, στην οδό Αγίου Θωμά, απέναντι από το ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», μαζί με τα τηλέφωνα των πωλητών.

kidneys


Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, το πρόβλημα προκαλείται από την έλλειψη χειρουργικών τραπεζιών στο νοσοκομείο. Σε αντίθεση, πχ με τον Ευαγγελισμό όπου δρομολογήθηκε και διατέθηκε χειρουργικό τραπέζι νεφρού, στο Λαϊκό δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Τα διαθέσιμα χειρουργικά τραπέζια στο Λαϊκό μοιράζονται σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες. Το αποτέλεσμα είναι στην πράξη οι μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη να περιορίζονται σε μία την εβδομάδα. Στις περιπτώσεις που βρίσκεται συμβατός νεφρός από πτωματικό δότη, οι μεταμοσχεύσεις διενεργούνται μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αποτυπώνουν αυτό που βιώνουν οι νεφροπαθείς, οι συγγενείς τους που είναι συνήθως και οι ζώντες δότες, οι επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται σε αυτή τη μεγαλειώδη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Το 2016 έγιναν μόλις 75 μεταμοσχεύσεις νεφρού από πτωματικό δότη και άλλες 49 από ζώντα δότη.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μετανάστης στην Ολλανδία

Είναι του Τσίπρα και του Πολλάκη!

Να

Το στείλετε στον Πολάκη, πήγα σε ελληνικό Νοσοκομείο και ήμουν με τρεις Ρομά (σε ένα Δωμά), έτσι λένε τους γύφτους σήμερα, και αυτό στο όνομα της ισότητας (και ας έδωσα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ασφάλειά μου). Πώς πέρασα; Ζήτησα από φίλο Τούρκο γιατρό, καθηγητή πανεπιστημίου, να πάω στην Κωνστανούπολη, και το έκανα την άλλη μέρα, Σύγκριση καμιά!!! Ευρώπη και Αμερική από εκεί, μιζέρια και δυστυχία από δω!!! Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια είμαστε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κακοπροαίρετος

Δεν ξέρεις τι είναι κομμουνισμός και σοσιαλισμός ηλίθιε .....

bull

Η λίστα αναμονής έχει 1050 άτομα με χρόνο αναμονής τα 8 χρόνια. Αυτές οι ειδήσεις προκαλούν γέλιο στους ανθρώπους που περιμένουν μεταμόσχευση γιατί αυτοί γνωρίζουν πως γίνονται οι μεταμοσχευσεις αντίθετα από αυτόν που γράφει το άρθρο.

Ειδαμε και χειροτερα..

Στο Συνταγμα στην εισοδο της βουλης: "Πουλαμε τομαρι και συνειδηση πακετο, τιμες προσιτες"

Τι

λές;;;

Λούλης

Μέσα στην Βουλή βρίσκονται τα πραγματικά παλικάρια. Έξω από την Βουλή βρίσκονται τα πρόβατα και οι αφελείς. Μάθε (αν και δεν με συμφέρει) να τα ξεχωρίζεις.

Nai kala....

"Σοκ" πραγματικα... που δεν μπορουν πολλοι να αντιληφθουν οτι ΟΛΑ αγοραζονται και πωλουνται!

Αλητες

άχρηστοι,παραδοπιστοι,παρτακηδες,βρωμιάρηδες,επικινδυνοι,ανίκανοι πολιτικοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peiraias-metanastes

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ, ταυτόχρονα, οι αφίξεις παραμένουν αμείωτες προκαλώντας ασφυξία στα κέντρα φιλοξενίας

6
mukonosar

Ο δήμαρχος, ο μεσίτης που έκανε τις καταγγελίες και οι ξενοδόχοι ανταλλάσσουν μηνύσεις, κατηγορίες και απειλές - Ο φάκελος με τις καταγγελίες του έφτασε στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου - Τι απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Πάνω από 500 επώνυμες καταγγελίες στην Πολεοδομία της Σύρου