Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η μαρτυρία του καπετάνιου που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η μαρτυρία του καπετάνιου που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης

Ο Χάλας Θανάσης, o καπετάνιος του Super Ferry της Golden Star Ferries μίλησε στο protothema.gr για το πώς έσωσαν τους ενήλικες και μικρά παιδιά μέσα από τη θάλασσα

dytes_arthroo
«Αρχικά να πω ότι το πλήρωμα του Super Ferry όπως και εγώ είμαστε εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες και έχουμε λάβει μέτρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σαν αυτά που ζήσαμε χθες το βράδυ», είπε ο Χάλας Θανάσης, o καπετάνιος του Super Ferry της Golden Star Ferries μίλησε στο protothema.gr για το πώς έσωσαν τους ενήλικες και μικρά παιδιά μέσα από τη θάλασσα.

halas_kapetanios

Ο καπετάνιος του Super Ferry της Golden Star Ferries Θανάσης Χάλας

Στη συνέχεια της δραματικής του αφήγησης ο κ. Χάλας συνέχισε: «Θέλει ψυχραιμία και συντονισμό διότι τη νύχτα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και απαιτείται ειδικός χειρισμός. Φεύγoντας από την Άνδρο λάβαμε σήμα περίπου στις 21:00 από το Ολύμπια Ράδιο, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. 20 λεπτά πριν φθάσουμε στη Ραφήνα είχαμε ελαττώσει ταχύτητα για έρευνα και διάσωση. Όλο το πλήρωμα ήταν έτοιμο.

Κλείσιμο
ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΥΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Εντοπίσαμε 2 άτομα από την δεξιά πλευρά του πλοίου στα 50 μέτρα απόσταση, 6 μίλια μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας. Στη συνέχεια εντοπίσαμε άλλα 7 άτομα. Κατεβάσαμε το ταχύπλοο διάσωσης και τους ανεβάσαμε στο πλοίο όπως τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Συνολικά τα 5 άτομα ήταν παιδιά με το μικρότερο στην ηλικία των 3 ετών και 4 ενήλικες. Σε συνεννόηση με τη φρεγάτα Έλλη και το ελικόπτερο που πετούσε στην περιοχή συνεχίσαμε την έρευνα.

Παραδώσαμε τα 9 άτομα στο λιμενικό. Οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι διότι παρέμειναν στη θάλασσα πάνω από 6 ώρες. Είχαν μπει σε ένα φουσκωτό το οποίο αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους και έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης