ΟΑΣΑ: Τέλος στα μειωμένα εισιτήρια από την 1η Οκτωβρίου - Έκπτωση μόνο με κάρτα

mpares-metro

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, νέοι έως 18 ετών, κ.ά., καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα

Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου του ΟΑΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, νέοι έως 18 ετών, κ.ά., καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 350.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,15 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Όπως είναι γνωστό, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων, όπως η προμήθεια προϊόντων κομίστρου, μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581).

Επίσης, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 190.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 33.000 και ότι παρατηρείται διαρκής άνοδος των εσόδων μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, αλλά και μετά την εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Χρήστος

Πολλοί συμφοιτητές μου, πέρα το ότι δανείζουν την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κάρτα τους σε φίλους, αδέλφια, ξαδέλφια, πατέρες, μανάδες, θείους, θείες, και δε συμμαζεύεται, όταν εκείνοι δε μετακινούνται, κάνουν παράλληλα και το εξής ωραίο κόλπο: βγάζουν, έχοντας σαν δικαιολογητικό το φοιτητικό τους πάσο 10+1 εισιτήρια στο εκδοτήριο υπό τη μορφή Ath.ena Ticket (ανώνυμο, χάρτινο) και παραδίδουν το εισιτήριο σε άτομα που δεν το δικαιούνται. 10+1 μειωμένα κοστίζουν 6 ευρώ ενώ τα κανονικά 13.5 ευρώ. Κέρδος 7,5 ευρώ (ή χασούρα για τον ΟΑΣΑ και κατ' επέκταση για τους υπόλοιπους). Πιστεύω πως το μέτρο έχει μια βάση, κρίνοντας από το περίγυρό μου.

Οι νομοταγείς ΔΕΝ είναι σανοφάγοι

Τι "τέλος τα μειωμένα εισιτήρια" και παραμύθια για αγρίους!!! Εισιτήριο συνεχίζουν να πληρώνουν τα συνήθη κορόϊδα, ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ. Απλώς, τώρα οι έχοντες εισιτήριο ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΥΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, αφού οι τζαμπατζήδες-ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ζουν και βασιλεύουν!! Τα μηχανήματα από μόνα τους χωρίς επιτήρηση, ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Μήπως όλο το ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ;

κα

Ηλεκτρονικές κάρτες, μπάρες, μπροστινή πόρτα! Ευρωπαίους θα σας κάνει ο εθνάρχης Τσίπρας λαμόγια! Θέλετε δεν, δεν θέλετε! Όχι μόνο μενουμευρωπαίοι στο Σύνταγμα μπροστά στις κάμερες του ΣΚΑΪ και 50 μέτρα πιο κάτω τριτοκοσμικοί Ελληναράδες της δεξιάς πολυκατοικίας!

Βάσω

Φακελωμσ κανονικό για όλους

AXAXAXAΧ

άπλυτη ''ευαίσθητη'' αναρχομπολσεβίκα, ε;

CR

Αυτονόητο ότι πρέπει ο κάθε δικαιούχος μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου να αποδεικνύει το δικαίωμα του. Η προσωποποιημένη κάρτα αυτό τόν ρόλο παίζει. Όποιος θέλει πλήρη ανωνυμία πληρώνει ολόκληρο το κόμιστρο.

Τολης

Σημερα περασε μαζι μου απο την μπαρα στο σταθμο της ομονοια ενας ιερεας. Του φωναξα "πατερ η ενδεκατη εντολη πρεπει να ηταν ου πληρωσεις εισητηριο ε;" αλλα δεν εδωσε σημασια...ελληνικο κρατος μ******ο.....ενα εργο με αρχη μεση και τελος δεν ειναι ικανο να υλοποιησει

Ταουιλ

Μηπως ηταν ο Κλεομενης?

Αμπελαλέ η Λογική

Εδώ δεν ανοίγει το site oasa.gr , οι κάρτες σας μάραναν... άχρηστοι.

Όλοι τζάμπα πλέον. Και μηνύσεις εναντίον των ηλίθιων!

Ο σκοπός αυτός ήταν από την αρχή: να μην υπάρχει ατομικό εισητήριο, αλλά να μας υποχρεώσουν ακόμη και αν θέλουμε μετακίνηση λίγες μόνο φορές το μήνα, να βγάλουμε μηνιαίες κάρτες!!! Για να εισπράττουν και μόνο. Άλλη μια παγκοσμίως πρώτη ηλιθιότητα εισπρακτικού και τιμωρητικού χαρακτήρα κάποιας ελληνικής δημόσιας αρχής. Καιρός για μηνύσεις πλέον!

ΜΙΜΗΣ

Πραγματικά έχεις κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο...

Σάββας καφέ!!!

Προς πληροφόρηση και μόνον,εκτος της μηνιαίας κάρτας υπάρχει και κάρτα ηλεκτρονική κάρτα εισιτήριο,στην οποία μπορούμε να βάλουμε όσα εισιτήρια θέλουμε.Επίσης,κατ' εμέ,το μισό εισιτήριο για τους 65 και άνω,πρεπει να καταργηθεί άμεσα!!

eagle12

Κατ' εσέ να καταργήσουμε και την δωρεάν παιδεία, τα δωρεάν περίθαλψη, τα ΚΑΠΗ, γενικά όλα τα δωρεάν ρε παιδί μου... να ψοφήσουν όλοι οι γέροι, οι νέοι, όλοι... και να μείνουν΄όσοι έχουν φράγκα... κατ'εσέ πάντα/.... και εσύ τώρα ψηφίζεις... έγινεεεεε

Σάββας καφέ!!!

Καταρχήν,εάν διαβάζατε καλύτερα,θα βλέπατε ότι αναφέρθηκα στους 65 και άνω διότι είναι συνταξιούχοι όπερ αυτό σημαίνει ότι έχουν εισόδημα πολύ καλύτερο από νέους που δουλεύουν για 400€ και είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ολόκληρο το εισιτήριο για να πάνε στην δουλειά τους ενώ οι συνταξιούχοι "κόβουν " βόλτες!Δεν αναφερθηκα ουτε στους κατω των 18 ουτε τους ανεργους οι οποιοι στερουνται εισοδηματος!Όσο για τα υπόλοιπα παιδεία υγεια κ.ο.κ που αναφέρεστε,τα λέτε εσείς!!

GA

ΠΙΕΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ..ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ..ΤΟ ΟΤΙ ΣΠΑΖΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ..Π0ΤΑΠΕ

Σάββας καφέ!!!

Αυτοί που σπάζουν τα μηχανήματα,ανήκουν στον δικό σας τρόπο σκέψης!Εσείς λέτε ότι πρέπει όλοι,ανεξαρτήτως εισοδήματος,δικαιούνται μειωμένου εισιτηρίου ενώ εκείνοι σπάζουν τα μηχανήματα διότι πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να κυκλοφορούν τζάμπα!Να συμφωνήσω μαζί σας,εάν μου πείτε ποιός θα παρέχει την δωρεάν συγκοινωνια!

@

Δεν θέλω κανενός είδους "πολλαπλές" κάρτες, φιλαράκο! Θέλω, ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, όταν και αν χρησιμοποιήσω ΜΜΕ, να είναι διαθέσιμο ΕΠΙΤΟΠΟΥ (ΟΧΙ σε "κεντρικό" σταθμό!), ΑΤΟΜΙΚΟ εισητήριο, να πάω εκεί που θέλω! Και όχι να μπαίνω σε κανένα ιστότοπο, ούτε να "φορτίζω" κάρτες πολλαπλών διαδρομών, πολλών ημερών, μηνιαίες, κλπ. Έτσι ισχύει σε ΟΛΟΝ τον σοβαρό κόσμο. Και όχι μόνο: σε όλες τις σοβαρές χώρες (ΗΠΑ, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, κλπ.) οι ΟΔΗΓΟΙ των λεωφορείων έχουν διαθέσιμα ΑΤΟΜΙΚΑ εισιτήρια για όποιον επιθυμεί. Για τα μειωμένα, σε ΟΛΟ τον κόσμο βγάζεις μειωμένο ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, και έχεις μαζί σου το αποδεικτικό για τη χρήση μειωμένου (π.χ. μαθητική, φοιτητική ταυτότητα κλπ.). ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ τα μειωμένα ή ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ο χρήστης τους να βγάλει μηνιαία κάρτα(!!!) με το πρόσχημα της "απάτης". Μόνο εδώ στην ΗΛΙΘΙΟ-ΜΠΑΝΑΝΙΑ οι ΑΝ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ θέλουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ πολλών διαδρομών, ακόμη και αν ο επιβάτης κάνει μόνο 1-2 όλο τον μήνα. Για να προ-αρπάζουν! Όπως κάνουν και με τους φόρους και τις εισφορές!

Jon

Πες τα άνθρωπε!! Μια σοβαρή φωνή επιτελους μεσα σε ολη την ανεγκεφαλια...σοφος λαος σου λεει..με τέτοια μυαλα που κουβαλαμε μνημονια φορεβερ..

σαββατιανές αβρότητες!!

Βρε αμπελοφιλόσοφε, μέθυσες και μας τα έπρηξες, τα εγκεφαλικά κύτταρα εννοώ. ΥΓ: Εγώ πάντως δεν έχω παππούδες και γιαγιάδες. Αλλοι αρμενίζουν στον άλλο κόσμο και άλλοι πίνουν μέλανα χυμό σε οίκο ευγηρίας. Πιστέυω κι εσύ να τους έχεις τακτοποιήσει με τον ανάλογο "σεβασμό", ψεκασμένε καημένε!

GIANNIS

Αυτό κατάλαβες εσύ από το άρθρο. Θαυμάζω το IQ σου.

Επειδη μυαλο δεν

Εχουμε, κανε αναλυση τι καταλαβες,να καταλαβουμε και οι υπολοιποι!

WYSIWYG

Ξεκίνα με μηνύσεις στους γονείς σου που σε κράτησαν...

Τεο7

Και που τους βάζω από την μπροστά πόρτα πάλι πολλοί δεν χτυπάνε εισιτήρια. Περιμένουν να ανοίξω της πίσω πόρτες για να μπουν από πίσω. Τους λέω από μπροστά να μπαίνουν και αυτοί κοιτάνε τον ουρανό.

Αντωνακις

Σκασε και πληρωνε ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

topaloudi

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις συνομιλίες των δραστών - Ο 21χρονος Ροδίτης καλείται να δώσει κωδικούς από  δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατφόρμες gmail.com και hotmail.com αλλά και το login name και password στον λογαριασμό που τηρεί στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook