Ύδρα: Επετειακή εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Ύδρα: Επετειακή εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Στην αίθουσα τέχνης Farkash, τέως Παούρη, στις 20 Ιουλίου 2018

attilas7
Την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο, στην αίθουσα τέχνης Farkash (τέως Παούρη), μεταξύ Ίσαλου και Σινιάλου, στο Λιμάνι Ύδρας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος

Ομιλητές:

Κώστας Ζουράρις, Αντιπρόεδρος της Βουλής, τ. Υφυπουργός Παιδείας

Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης, συγγραφέας

Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ανδρέα Δημητρίου, η οποία θα απαγγείλει και ποιήματα από δικές της ποιητικές συλλογές.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

· Τάκης Χατζηπέρος, ε.α. Πλοιάρχου (Μ) και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής. Στην περίοδο της Δικτατορίας συμμετείχε στην Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ στην Ιταλία (Μάϊος 1973), καταδικασθείς ερήμην για την πράξη του αυτή. Έζησε στην εξορία μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
· Κώστας Ζουράρις, συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Βουλής, σπούδασε Νομικἀ στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά πολυσύνθετη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο του Περικλή. Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

· Σάββας Καλεντερίδης, Έλληνας Αξιωματικός εν αποστρατεία και μετέπειτα συγγραφέας, γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Οτζαλάν. Από το 2011, τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία, ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Παρόν και Μακεδονία και στα περιοδικά Επίκαιρα, Άμυνα και Διπλωματία, Στρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτική, Απόρρητο δελτίο και Διπλωματία.

· Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Yπεύθυνος Ιδρύματος Κακογιάννη, τ. Δήμαρχος Αντιρρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, εντεταλμένος σε θέματα ανάπτυξης και προβολής πολιτιστικών υποδομών, όπως μνημείων, θεάτρων και άλλων χώρων πολιτισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πολιτισμικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

· Αντρέα Δημητρίου, κυπριακής καταγωγής Ελληνοαυστραλέζα ποιήτρια. Το 2006 δημοσίευσε μια ποιητική συλλογή στα αγγλικά με τίτλο The Mountains Couldn't Walk Away, που αναφέρεται στις τραυματικές παιδικές της εμπειρίες , από την τουρκική εισβολή. Έχει επίσης δημοσιεύσει ένα ποιητικό ημερολόγιο στα ελληνικά (2012) με ποιήματα και φωτογραφίες της για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Το 2017 δημοσίευσε το, The incosolable clock, στην Μελβούρνη, που επεκείνετε απο τους πολέμους για φυσικούς πόρους εώς και το υπαρξιακό αδιέξοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης