Γαβρόγλου για ανομία στα πανεπιστήμια: Η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία

Γαβρόγλου για ανομία στα πανεπιστήμια: Η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία

«Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή» 

gavroglou_main01
Τη λογική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανομίας και των επεισοδίων στα πανεπιστήμια αναπτύσσει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

«Εμείς πρώτοι το αναγνωρίσαμε αυτό και φτιάξαμε την ομάδα εργασίας υπό τον κ. Παρασκευκόπουλο για να επεξεργαστεί τις πλευρές αυτού του ζητήματος. Όμως η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εγώ δεν φαντάζ0μαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή» 
προσθέτει.

Κατά τον ίδιο «το πρόβλημα της βίας - συνολικά και στην κοινωνία αλλά και στα πανεπιστήμια ως ενός μέρους της κοινωνίας - δεν απλοποιείται έτσι».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση των πρυτανικών αρχών αφού αρχικά παρατηρεί ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε είναι σαφής ως προς τις περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και πρέπει να εφαρμόζεται. Όμως οι πρυτανικές αρχές και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα, εκ του νόμου δεν είναι σε θέση παρατηρητή. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που πρέπει κάποτε να τις ασκήσει».

Κλείσιμο
Στην παρατήρηση, τέλος, ότι κάποιοι μπορεί να τον κατηγορήσουν ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου απαντά «όποιοι θεωρούν ότι έχουν τη μαγική λύση είναι άτομα που δεν έχουν καμία γνώση μιας σύνθετης πραγματικότητας ή, ακόμα χειρότερα, προσπαθούν να εξορκίσουν το πρόβλημα με αφορισμούς και "ριζικές" λύσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης