Τέταρτο «όχι» στους Έλληνες στρατιωτικούς: «Υποψία εγκλήματος» βλέπουν οι Τούρκοι

190620181731019827313

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους Μητρετώδης και Κούκλατζης - Ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης - Σε ένα μήνα το νέο αίτημα βάσει της νομοθεσίας

Απορρίφθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, οι οποίοι κρατούνται για 111 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 

Οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν με χειροπέδες και να τους κρατούν σφιχτά οι Τούρκοι αστυνομικοί κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι θα υποβάλουν ξανά αίτημα σε ένα μήνα, όπως προβλέπεται από την διαδικασία.

Αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης, έπειτα από αξιοποίηση των στοιχείων στους φακέλους τους υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος ( ενδεχόμενος δόλος) με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Ολόκληρη η απόφαση του δικαστηρίου
 

Η απόφαση του 2ου Ποινικού Δικαστηρίου της Αδριανούπολης επισημαίνει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Μετά την εξέταση των δηλώσεων των συνηγόρων των υπόπτων και των δηλώσεων και των φακέλων των ίδιων υπόπτων κατά την ακροαματική διαδικασία, αποφασίζεται η συνέχιση της κράτησης των υπόπτων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Λόγω του ότι δεν υπάρχει μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, στοιχειοθετούν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους. Παράλληλα, λόγω της εξέτασης ακόμη του ψηφιακού υλικού, είναι πιθανό να αλλάξει το αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι στρατιώτες διέπραξαν το αδίκημα εν ώρα υπηρεσίας. Λόγω του γεγονότος ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι 5 έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους και οι όροι αυτής, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα του εισαγγελέα της Αδριανούπολης».

askerler2


Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους οι δύο στρατιωτικοί

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του δήλωσε: «Επαναλαμβάνω τις προηγούμενες δηλώσεις μας. Επανααλμβάνω την παλιά μας υπεράσπισης», ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεσή μου. Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό. Δεν είχαμε σκοπό να διαπράξουμε έγκλημα».

Ο δικηγόρος του ενός εκ των στρατιωτικών, Χακάν Γιαλτσιντουγ ανέφερε ότι οι δύο στρατιωτικοί ήθελαν απλώς να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων. «Έχοντας αυτό το σκοπό, ενώ βρίσκονταν εν υπηρεσία, πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα και στη συνέχεια οι πελάτες μου παρέδωσαν τα όπλα τους στους Τούρκους στρατιώτες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία υποψία ότι ήθελαν να διαφύγουν. Λαμβάνοντας υπόψη το αδίκημα που διέπραξαν, η απόφαση για συνέχιση της κράτησής τους από αυτή τη φάση και μετά, σημαίνει ότι η κράτησή τους μετατρέπεται σε ένα είδος τιμωρίας. Δεν υπάρχει υποψία διαφυγής ή παραποίησης στοιχείων. Λαμβάνοντας υπόψη την εγγύηση που έδωσε το ελληνικό κράτος, αιτούμαστε την αποφυλάκιση των πελατών».

Την ίδια στιγμή, η συνήγορος Σελίν Οζέλ, υπογράμμισε ότι το μέτρο της κράτησής τους δεν συμβαδίζει με τοδίκαιο. «Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία διαφυγής ή παραποίησης στοιχείων. Aν ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται για το αδίκημά τους, η διάρκειά της κράτησής τους έχει υπερβεί αυτό το όριο της ποινής που προβλέπεται. Δεν μπορεί να προβάλλεται ακόμη ως λόγος για τη συνέχιση της κράτησής τους η εξέταση του ψηφιακού υλικού. Οι πελάτες δεν ευθύνονται για αυτό. Το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται δεν έχει διαπραχθεί. Είναι αδιανόητος ο λόγος της κατασκοπείας ώστε να συνεχίζεται η κράτησή τους. Οι πελάτες και οι οικογένειές τους έχουν πέσει θύματα. Προκειμένου να λήξει η θυματοποίησή τους ζητείται η άμεση αποφυλάκισή τους», τόνισε.

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα κατασχεθέντα ψηφιακά στοιχεία.

askerler44

askerler55
Edirne'de tutuklu Yunan askerlere yine tahliye çıkmadı

ΣΧΟΛΙΑ (46)

johnmax

https://youtu.be/7mMLlg9ZCJM

Karletos

Τους Τουρκους στρατιωτικους τους προστατευουμε.... Τους Ελληνες στρατιωτικους τους θυσιαζουμε..... "Ειναι δικαιο και το κανουμε πραξη" !

Γανυμήδης

Η εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, εκδηλώνεται μέσω της ομαδικής ψυχοπαθολογικής διαταραχής που ταυτίζεται με τον αυτισμό, με επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά! Είναι μιά ομαδική κοινωνική ανωμαλία που αντανακλά το ομαδικό ασυνείδητο του λαού! Ο κοινωνικός αυτισμός ειναι μια ψυχιατρική νόσος που εντάσσεται στην κατηγορία των ομαδικών αναπτυξιακών διαταραχών για αυτό το λόγο ονομάζονται διάχυτες! Αυτές οι εγωιστικές σαδομαζοχιστικές πολιτικές πρακτικές της Τουρκίας αντανακλούν τα σοβαρά ελλείμματα ανάπτυξης της κοινωνίας! Ο κοινωνικός αυτισμός συνδέεται στενά με τον ψυχικόσωματικό τραυματισμό των πολιτών απο την παιδική ηλικία, με συνέπεια οι πολίτες να αναπτύσσουν έναν βίαιο αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα!

Που ακούστηκε αυτό

Που ακούστηκε αυτό, αξιωματικοί στα σύνορα με γιουφτοτούρκους παρέδωσαν τα όπλα! Έτσι φυλάτε τα σύνορα; Καθίστε λοιπόν εκατό χρόνια στα μπουντρούμια της τουρκιάς για να το εμπεδώσετε. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ! ΤΕΛΟΣ!

Giota

Οι γονείς τους πρέπει να είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους, γιατί κρατάνε ψηλά το κεφάλι κι ας ταλαιπωρούνται τόσο άδικα. Τους εύχομαι να έχουν δύναμη και υπομονή.

Μακεδονας 4

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Greekys

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ... ΚΑΙ ΠΥΡ ΝΑ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΣΩΘΕΙ... ΠΑΛΙ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΜΠΑΝΑΝΙΑ.. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ...

Μποϋκοτάζ

Γενικό μποϋκοτάζ σε ταξίδια, προϊόντα και υπηρεσίες από την Τουρκία μέχρι την απελευθέρωση των στρατιωτών.

@

προσοχη ! μην παει ο τσιπρας για διαπραγματευση για τους 2 στρατιωτικους ..... θα φανε ισοβια τα παιδια ... και μπορει να δωσουμε και καμια δεκαρια στρατιωτες ακομα.

δημητρης

ο τσιπρας επρεπε να ειχε δωσει τους 8 πραξηκοπηματιες.Εδω ο μπαρμπαρουσης αναφερθηκε λεκτικα για πραξηκοπημα και κατηγορειται για εσχατη προδοσια.Εκει οι πραξηκοπηματιες δεν διατελεσαν εσχατη προδοσια.Κριμα στα παιδια τα πιασαν σε ελληνικο εδαφος με ενεδρα.Πληρωνουν αμαρτιες αλλων.Συνεχιζει να ζει σε αυταπατη ο τσιπρας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

2