Λόφοι τα σκουπίδια στο λεκανοπέδιο: Η Φυλή θα μείνει κλειστή έως τη Δευτέρα

Λόφοι τα σκουπίδια στο λεκανοπέδιο: Η Φυλή θα μείνει κλειστή έως τη Δευτέρα

Αυτή είναι η εκτίμηση του προέδρου των εργαζομένων στο ΘΕΜΑ 104,6 - «Και να διορθωθεί το πρόβλημα σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πού να πετάξουμε τα σκουπίδια» προσθέτει

skoupidia-new-sim
Υπομονή με τα σκουπίδια στους δρόμους για άλλες έξι ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα, θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της Αθήνας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Συνδέσμον Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο ΧΥΤΑ «ενδεχομένως να είναι σε λειτουργία τη Δευτέρα».

Ο κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος είπε, επίσης, στο
ΘΕΜΑ 104,6
 ότι «σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πουθενά και κανέναν χώρο» για τα απορρίμματα καθώς το κύτταρο που έχει απομείνει στον ΧΥΤΑ Φυλής και στον οποίο παρουσιάστηκε το πρόβλημα «θα έχει κορεστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

«ΧΥΤΑ είναι και σκουπίδια, μπορεί να υπάρξει αλλού θέμα. Δεν έχουμε εναλλακτική έκταση για να ρίξουμε τα απορρίμματα» είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος προσθέτοντας ότι αν και έχει ζητηθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να προχωρήσει με τις χωροθετήσεις αυτό ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ ακόμα και να γίνονταν τώρα χωροθετήσεις «για να ολοκληρωθεί αυτό και να γίνουν διαδικασίες ανάθεσης με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, θέλουμε δύο χρόνια».

Κλείσιμο
Μια λύση που εξετάζεται, όπως είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος, είναι να ενεργοποιηθούν τα ανενεργά λατομεία, μόνο που αν και έχουν υποδειχθεί 10-13 χώροι «δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα».

Σημειώνεται ότι καθημερινά εκτιμάται ότι στους δρόμους του λεκανοπεδίου στοιβάζονται επιπλέον 2.000 τόνοι απορριμμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης