Δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας στον Μπαρμπαρούση

barbarousis_main01

Ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψη του βουλευτή  μετά την κακουργηματική δίωξη - Στον ανακριτή διαβιβάσθηκε η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται πλέον ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ολοκλήρωσαν την έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή.

Ο κ. Ζαχαρής ζητούσε να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Ακόμη, ζητούσε ακόμη να κινηθεί σε βάρος του πρώην πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής η αυτόφωρη διαδικασία.

Πλέον η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Tι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : "Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας" τιμωρείται με κάθειρξη.


Δήλωση «μετανοίας» από τον Μπαρμπαρούση

Νωρίτερα, και μπροστά στον ορυμαγδό των εξελίξεων που ήδη τον είχαν οδηγήσει εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Μπαρμπαρούσης είχε προχωρήσει στην ανάκληση των αυθόρμητων, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεών του. « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

Η πρόσκληση για πραξικόπημα, η θύελλα των αντιδράσεων και η αποπομπή

Το απευθείας κάλεσμα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στην ηγεσία του στρατού να προχωρήσει σε πραξικόπημα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Η δικαιοσύνη σε χρόνο - ρεκόρ έφθασε στην ποινική δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα της προπαρασκευής εσχάτης προδοσίας, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τη σύλληψή του.

«Καλώ την ηγεσία του στρατού να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε το πρωί της Παρασκευής ο έως εκείνη την ώρα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Μία ώρα μετά τη διαγραφή του, πάντως, ο Μπαρμπαρούσης έσπευσε να ανακαλέσει τα όσα είχε πει «αυθόρμητα», όπως υπογράμμισε στη δήλωσή του, δηλώνοντας πίστη στη συνταγματική νομιμότητα και χαρακτηρίζοντας γελοία τα όσα είχε πει ο υπουργός Άμυνας ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά προπαρασκευαστική πράξη ανατροπής του πολιτεύματος. Η δήλωση «μετάνοιας» του Μπαρμπαρούση έχει ως εξής: « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την Συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», ενώ πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

Δεν είναι τυχαίος, πάντως, ο χαρακτηριρισμός «αυθόρμητες» για τις δηλώσεις του, που επέλεξε ο Μπαρμπαρούσης, καθώς υπήρξαν πολλές αιτιάσεις, ότι το επεισόδιο με τον βουλευτή δεν ήταν τυχαίο. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο tiwitter, ο οποίος άφησε σαφή υπονοούμενα για τις σχέσεις κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας «Μα πως γίνεται κάθε φορά που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χρυσή αυγή να δημιουργεί επεισόδια αποπροσανατολισμού...».

Η αντίδραση του Κοινοβουλίου στην τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση ήταν άμεση με τον πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει επιτόπου, και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να επισημαίνει αφενός ότι η στρατιωτική ηγεσία είναι πιστή στους όρκους της και το Σύνταγμα, αφετέρου ότι ο βουλευτής είχε παραβιάσει σωρεία διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Κατέθεσαν στον εισαγγελέα Καμμένος - Κουβέλης

Αμέσως μετά την ομιλία του Μπαρμπαρούση με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής αποκλείστηκαν από το συζήτηση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαισύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, ο κ.Κοντονής έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραγγέλοντας και εκείνη έρευνα. Αργότερα, το απόγευμα της Παρασκευής, τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν στον εισαγγελέα για τα όσα είπε στη Βουλή ο Μπαρμπαρούσης.

«Εκτός γραμμής» του κόμματος ο Μπαρμπαρούσης λέει ο Μιχαλολιάκος

Η ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της συνταγματικής εκτροπής από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, αυτή τη φορά προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Η άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος στη Χρυσή Αυγή, που έσπευσε να αποπέμψει τον Μπαρμπαρούση. Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίσθηκε να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας -κόντρα στην έως τώρα πρακτική που ήθελε την οργάνωση να καλύπτει ακόμη και τις πιο ακραίες τοποθετήσεις στελεχών της. Με μια λιτή επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε γνωστή την απόφαση αποπομπής, σημειώνοντας ουσιαστικά δύο πράγματα: Το πρώτο ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των βουλευτών του και το δεύτερο και σημαντικότερο, ότι η τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση ήταν «εκτός γραμμής» της Χρυσής Αυγής- λέγοντας, δηλαδή,  «απεταξάμην» για τις θέσεις που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο έως το μεσημέρι της Παρασκευής «Καραϊσκάκης» της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΟΛΙΑ (104)

Τίποτα..

.... Δεν σώζεται. Διότι ο αγαπητός μπαρμπαρουσης όταν ένας αστυνομικός είχε γράψει κάποιον συγγενή του για παράνομη προσπέραση με υπερβολική ταχύτητα πήγε σαν γνησίως άντρας και τον έδειρε με την βοήθεια κι άλλων "παλικαριων". Και ερωτώ εάν ο αστυνομικός χρησιμοποιούσε το όπλο του τι θα γινόταν ξέρετε. Αλλά έπρεπε σαν καλό παιδί να κάτσει και να τις φάει. Κανένα κόμμα που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην βουλή και γενικά στον πολιτικό χώρο δςν είναι ικανό να κυβερνήσει αυτήν την χώρα. Είμαι πολύ μικρός σε ηλικία αλλά μπορώ να καταλαβαίνω όλα όσα γίνονται γύρω μου. Και είναι κρίμα μια χώρα σαν την Ελλάδα να βιώνει αυτές τις καταστάσεις αλλά τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε................... Μ

ΑΠΟΡΙΑ

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗ!!!

...

Μάλλον επειδή ως πράξη κρίθηκε ανόητη και ανάξια λόγου.

ΕΛΛΗΝ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;; ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ(ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ) ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ 1Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Χρίστος 2

Αντί να ψάχνουν για τον Μπαρμπαρούση δεν ψάχνουν να δουν γιατί οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν να γίνει αυτό που ζήτησε από την Στρατιωτική ηγεσία ;;;;;

Εισαι ασχετος

πηγαινε να αγορασεις κανενα κουλουρακι

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ...

ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ! ΖΩΑ....ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ! 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΛ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ 500.000.000.000 ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΑΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΝΔΠΑΣΟΚΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΙ 2000000 ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Σκατοδικαιοσυνη

ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΩΛΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Don pan

Καλα ρε φασιστες του δημοκρατικου τοξου τα ειπε.ο καραισκακης.ολοι αυτο θελουμε τα τσογλανια στην φυλακη.

Επώνυμος

Εσύ μεγάλε Don, σχολίαζε πρώτα γράφοντας το όνομά σου, και μετά θα σκεφτούμε όσα γράφεις.

Δικαιοσθνη

Τακτικές Σταλιν

Μάγκες με ασυλία

Ναι, είναι βουλευτές και νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια. Η ανομία κυρίαρχει και μερικοί βουλευτές είναι οι πρώτοι που δίνουν παραδείγματα ανομίας.

Χρήστος

Αφού έχουμε δημοκρατία, ας κατεβεί σε δημοψήφισμα ο εξοχότατος πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας να δούμε ποιος από τους 2 είναι περισσότερο χουντικός!

Μπεεε

Ποια δημοκρατια? Αυτη εχει πεθανει! μονο να την αναφερουν οποτε τους συμφερει ξερουν.

κουκουρουκου

τα τελευταια 2 χρονια εχει γινει σλογκαν το: "μια χουντα χρειαζεται τωρα" δεν ηξερα(ειλικρινα)οτι ειναι ποινικο αδικημα και οποιος το πει παει φυλακη, δηλαδη πρεπει να προσεχουμε τι λεμε μη μας τσουβαλιασουνε καμμια ωρα................... ωρε μανουλα μου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skoni-irak

Συννεφιά και ασθενείς βροχές μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή - Βελτίωση του καιρού από το Μεγάλο Σάββατο - Έως και τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα

nosokomeio_art

Άλυτα παραμένουν βασικά προβλήματα των πασχόντων από σοβαρές και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα παρά το αφήγημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για ανασύσταση της δημόσιας Υγείας 

loxagos_ar

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στήριξης στο φρεάτιο, ξεκινούν πάλι οι έρευνες με χρήση υποβρύχιας κάμερας - Πλήρη επίγνωση των πράξεών του είχε ο 35χρονος λοχαγός, αποφάνθηκαν οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν - «Δεν είμαστε όλοι φονιάδες» δηλώνουν οι αξιωματικοί της Κύπρου