Εκδήλωση για το «Brain Gain» και τις προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα

νεοι-επιστημονες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Γερμανού πρέσβη Γενς Πλέτνερ 

Το θέμα των προοπτικών για τους νέους επιστήμονες συζητήθηκε χθες σε εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) .

Ο Γερμανός Πρεσβης Jens Plötner αναφέρθηκε στη σημασία των υποτροφιών εστιάζοντας στο Brain Gain και στις προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα . Η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της Έρευνας και η προσέλκυση των νέων επιστημόνων που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που συμμετείχαν ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόης Λαμπριανίδης , ο Β. Γρηγορίου πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και ο Δρ. Δημήτριος Μουρτζίλας (Υπότροφος DAAD Μεταδιδακτορικός ερευνητής αρχαίας ελληνικής πολιτικής φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Ερευνας Κ. Φωτάκη , Γ. Χουρδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έγκριση 1000 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και 100 νέες θέσεις Ερευνητών για τη διετία 2017-2018. Τόνισε επίσης οτι “το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) μέσα στους πρώτους είκοσι μήνες από την ίδρυσή του, με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), έχει προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη δράσεων ύψους 112.5 εκ. € και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 7012 προτάσεων υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτόρων, μελών ΔΕΠ και Ερευνητών, για την ενίσχυση των ερευνητικών έργων τους. Έχουν ήδη δοθεί 582 υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες και έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 192 ερευνητικών έργων μεταδιδακτόρων.Συνολικά, σε πενταετή ορίζοντα από το ΕΣΠΑ και το ΕΛΙΔΕΚ, δημιουργούνται περίπου 13000 θέσεις εργασίας για τη στήριξη νέων θέσεων ερευνητών σε δημόσιους φορείς και στον ιδιωτικό τομέα”

ΣΧΟΛΙΑ (5)

batman

ποιοι ειναι επιστημονες? οι αποφοιτοι του τει λογιστικης και ιχθυοκαλλιεργειες? ή οι φοιτητες της βιβλιοθηκονομιας? συνελθετε πριν να ειναι αργα και βρειτε καμια δουλιτσα ..αφηστε τα σαπια .γεμισαμε πανεπιστημονες της πλακας

Giorgakis

Κάτι μου λέει ότι θα υπάρξει μεγάλη σύμπνοια στα σχόλια. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ηλιος

ΠΑΡΑΚΜΗ FOREVER

Τζάμπα τα λεφτά μας στα λαμόγια τους "ακαδημαικούς" (ερευνητές του κώλου) και τα τσιράκια τους, τους φοιτητές-βίσματα που επέλεξαν και προωθούν.

Giorgakis

Το περιέγραψες όλο, μέσα σε μια πρόταση

Vasileios

Νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα, ένα μόνο θα σας πω: Μνημόνια μέχρι το 2059.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης