Επέστρεψε το «αέριο του γέλιου» στην Χερσόνησο της Κρήτης

laugh

Κατά την διάρκεια ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, εντοπίστηκε ο 20χρονος ο οποίος διέθετε προς πώληση αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου στους θαμώνες στο εσωτερικό ενός μπαρ περιοχής του Δήμου Χερσονήσου

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο μιας 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που έκανε διακοπές στα Μάλια μετά από χρήση «laughing gas», ο εφιάλτης του επικίνδυνου «αερίου του γέλιου» επέστρεψε στην Κρήτη. Ήδη κατασχέθηκαν οι πρώτες συσκευασίες με αυτό και συνελήφθη ένας νεαρός αλλοδαπός.

Κατά την διάρκεια ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, εντοπίστηκε ο 20χρονος ο οποίος διέθετε προς πώληση αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου στους θαμώνες στο εσωτερικό ενός μπαρ περιοχής του Δήμου Χερσονήσου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 43 φιαλίδια και δυο μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το επικίνδυνο αέριο μέσα στα μπαλόνια, καθώς και 200 κενά μπαλόνια. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραεμπόριο και νοθεία τροφίμων.

Το «laughing gas» -επιστημονικά υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου- είναι άχρωμο, μη εύφλεκτο αέριο με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση, που χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντιατρική εξαιτίας της αναισθητικής δράσης του. Όταν εισπνέεται, προκαλεί ευφορία και γι’ αυτό είναι ανάρπαστο στους χώρους διασκέδασης. Θεωρείται ήπια ναρκωτική ουσία και οι χρήστες αναφέρουν ότι έχει την ίδια επίδραση με μία «γραμμή» κοκαΐνης, ωστόσο δεν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

4