Πανελλαδικές: «Πρεμιέρα» με Ελληνική Γλώσσα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων

Πανελλαδικές: «Πρεμιέρα» με Ελληνική Γλώσσα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στο protothema.gr - H εξεταστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί για τα Γενικά Λύκεια στις 19 Ιουνίου

panneladikes_mesa
Ανοίγει η αυλαία για τις φετινές Πανελλαδικές
 Εξετάσεις σήμερα και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Πρώτο μάθημα και για αυτούς τους υποψηφίους είναι η Νεοελληνική Γλώσσα ενώ η εξεταστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί για τα Γενικά Λύκεια στις 19 Ιουνίου προκειμένου μετά να εξετασθούν τα ειδικά μαθήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στα μαθήματα Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνικά διαγωνίστηκαν χθες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Εφέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο στη νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το κείμενο του καθηγητή Ιστορίας Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου», με τους υποψηφίους να καλούνται να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.

Κλείσιμο
Επίσης εξετάστηκαν σε κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίουςτων Επαγγελματικών Λυκείων. Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014. Οι υποψήφιοι έκριναν τα θέματα ως κατανοητά, δημοφιλή και από τα αποκαλούμενα ως «sοs», ωστόσο κάποιες ερωτήσεις ήταν απαιτητικές, όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι υποψήφιοι.

Σε οτι αφορά στους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης