Καζάνι που βράζει η Άμφισσα: Σήμερα η κηδεία της 13χρονης που πυροβολήθηκε

Καζάνι που βράζει η Άμφισσα: Σήμερα η κηδεία της 13χρονης που πυροβολήθηκε

Συναγερμός στην Αστυνομία - Στις 10 η κηδεία - «Θα καεί η πόλη» απειλούν ορισμένοι ακραίοι - Επιχείρηση κατευνασμού από τον δήμαρχο της πόλης

roma-star-new
Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στην Άμφισσα με την αστυνομία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα ενόψει της κηδείας σήμερα το πρωί στις 10 της άτυχης 13χρονης που έπεσε νεκρή από πυρά ενός 34χρονου κρεοπώλη το βράδυ της Δευτέρας.

Με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος καθώς πιθανότατα έχει διαφύγει στη Γκιώνα, οι αστυνομικοί ανησυχούν για τυχόν ακραίες αντιδράσεις των Ρομά συγγενών και φίλων της 13χρονης που ήδη από το απόγευμα της Τρίτης έδειξαν τις διαθέσεις τους.

Για περίπου μισή ώρα εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας κρατώντας ξύλα και ρόπαλα προκειμένου να ζητήσουν την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη.

Όπως απειλούσαν, μάλιστα, «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» ενώ υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο κρεοπωλείο που διατηρεί ο δράστης του εγκλήματος και πυρπολήθηκε το αυτοκίνητό του ως αντίποινα.

Την ίδια στιγμή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων το κλίμα είναι ιδιαίτερα έντονο. Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχουν και φωνές οι οποίες ανεβάζουν τους τόνους λέγοντας ότι «θα καεί η πόλη μετά την κηδεία του παιδιού». Ωστόσο, υπάρχουν και περισσότερο ψύχραιμοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η σύλληψη του δράστη θα είναι το βάλσαμο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Η μητέρα της 13χρονης υποστήριξε σε τηλεοπτικής της συνέντευξη ότι το παιδί της έπεσε νεκρό ενώ χόρευε προσθέτοντας «σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Παναγιωτόπουλος προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη και στην οποία τονίζει ότι «δεν μπορεί κανείς από οποιαδήποτε πλευρά να εκμεταλλευτεί ένα τόσο τραγικό γεγονός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης