Σκοπιανό: «Ξεσηκωμός» στη Μακεδονία για τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου

syllth0

Γεμίζουν τα πούλμαν, αισιοδοξούν οι διοργανωτές για τις παράλληλες συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, καθώς και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα - Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν τον λαό στις πλατείες - Πώς σχεδιάζουν να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία

Επί ποδός βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από δημάρχους, μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Όπως γράφει σε εκτενές ρεπορτάζ το thestival.gr, απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν τον λαό να βγει στις πλατείες

Με ελάχιστες εξαιρέσεις (τοπικοί άρχοντες προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ), οι δήμαρχοι όλων των μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Είναι αυτοί άλλωστε που θα σηκώσουν το βάρος της διοργάνωσης των συγκεντρώσεων παρέχοντας τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων. Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας, προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Ενορίες και πολιτιστικοί σύλλογοι εγγράφουν τα μέλη τους στις ημερήσιες εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 13 πόλεις. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί με ΙΧ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό Αστυνομίας και διοργανωτών, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι μετακινηθούν την ημέρα των συγκεντρώσεων. Το συντονιστικό των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο κύριος όγκος των μελών του την επόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στην παλιά Πέλλα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση για τη Μακεδονία. Τα μέλη του συντονιστικού έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνα πως τα πρώτα λεωφορεία έχουν γεμίσει.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

«Η αγωνιστικότητα των Ελλήνων για το όνομα της Μακεδονίας είναι συγκινητική. Η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων. Εμείς διοργανώνουμε τις συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας θέλοντας να δείξουμε ότι οι Μακεδόνες βρίσκονται σε εγρήγορση. Εάν οι πολιτικοί μας επιμείνουν στην εκχώρηση του ονόματος και φέρουν την απόφαση αυτή προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή τότε θα μας βρούνε μπροστά τους. Είχαμε πει και το ξαναλέμε: το τρίτο συλλαλητήριο, όποτε και αν γίνει θα είναι τσουνάμι» δήλωσε στο thestival.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Όθωνας Ιακωβίδης.

Όχι σε ακραίους και κουκουλοφόρους

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα φροντίζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους να τονίζουν ότι στις 13 συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μακεδονίας δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές. «Όπως εκδιώχθηκαν από το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και όπως απομονώθηκαν από το Συλλαλητήριο της Αθήνας έτσι θα περιθωριοποιηθούν και από τις συγκεντρώσεις των 13 πόλεων τα ακραία στοιχεία και οι ταραχοποιοί που θα θελήσουν να αμαυρώσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό. Ζητούμε από την Αστυνομία να μας βοηθήσει στην περιφρούρηση των συγκεντρώσεων. Στους αγώνες για το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν θα έχουν θέση μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόροι» δήλωσε στο thestival.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Μιχάλης Πατσίκας.

Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την πορεία των προετοιμασιών για τις συγκεντρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (210)

Judy

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΛΟΥΦΑΞΕΙ.Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ. ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΜΕΝΑ.ΑΦΟΥ Ο ΖΑΕΦ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΒΛΕΨΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΠΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ????ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΣΤΗΜΜΕΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΥΠΑΥΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΙ Η ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΖΗΤΑ ΔΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς.

Bill

Ευτυχώς που είναι μεσοβδόμαδα τα συλλαλητήρια, να αντιδράσουμε δυναμικά και το σαββατοκύριακο στα Σκόπια, φοβερά καζίνο, φθηνά σούπερ, ζωάρα...πάμε γερά...

Το πατριωτικό καθήκον

γίνεται πράξη με διαρκή φορολογική συνέπεια, σεβασμό του κρατικού κορβανά και την επιλογή ικανών διχειριστών. Όταν καταλήγουμε να υπεράσπιζόμαστε εθνικά συμφερόντα, κατόπιν εορτής, με μεθόδους όπως τα συλλαλητήρια παροδία αμφιβόλου σημασίας, αφού καταφέραμε να αποδυναμωσουμε την οικονομία της χώρας, σχεδόν χρεοκοποιμένοι, έχοντας απωλέσει διεθνή υπόσταση, έρμαια δανειστών και διαφόρων αλλότριων συμφερόντων, εεε είμαστε για τα πανυγήρια δεν έχουμε καταλάβει τίποτα......

ΛΠ

Τα συλλαλητήρια μας μαράνανε σε αυτήν την χώρα...

ΕΝΑΣ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

ΡΕ ΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ! ΕΝΑΣ "ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΠΑΟΚΤΣΗΣ.

kyriakos

Να πας στο σπίτι σου. Εκεί μπορείς να έχεις γνώμη. Αντε γιατί θα φας ανάποδες.

kyriakos

Είναι καθήκον ολων των Ελλήνων.

Κωμικοτραγικο!

Αντι η ελληνικη κυβερνηση να υποστηριξει τα εθνικα δικαια οπως θα επρεπε, αναγκαζει εναν ολοκληρο λαο να κατεβει στο δρομο για να απαιτησει τα αυτονοητα... Τι σοι ελληνικη κυβερνηση ειναι αυτη? Ο τσιπρας και ο συριζα ντροπιαζουν τη χωρα, οπως εκαναν και οι προηγουμενοι που δεχτηκαν το πγδμ εστω και προσωρινα. Επομενως δεν υπαρχει αλλος δρομος... ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!

ΕΙΣΤΕ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟΙ

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 10 ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ.ΕΛΕΟΣ.(ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ,ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ).ΛΙΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ.

Καλησπέρα

Μακεδονία=Ελλάδα. Τέλος!!!

ΕΠ05

Μακεδονία=Kινα. Τέλος!!!

gianos

Εδω ο κόσμος καιγεται ...τα συλλαλητήρια μας έλειπαν ,κατι προτεραιότητες που έχει ο ελληνας βρε παιδί μου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loizou

Οργή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τη Μυρσίνη Λοΐζου, που έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια - Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

7