Κύπρος: 67χρονη έκανε το βαποράκι για χάρη του γιου της

coc01

Η μητέρα από την Κύπρο φέρεται να πραγματοποίησε τουλάχιστον 26 ταξίδια την περίοδο 2016-2017 από το Λονδίνο στο Πλίμουθ, μεταφέροντας πακέτα με ηρωίνη και κρακ

Η 67χρονη Κύπρια Ελένη Κατσιγιάννη δικάζεται στη Βρετανία για υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών μαζί με τον 27χρονο Βρετανό Μάρτιν Πέιν.

Η Κατσιγιάννη κατηγορείται ότι ενεργώντας υπό τις οδηγίες του 28χρονου γιου της Γιώργου Πικούνη, κατοίκου Κύπρου, πραγματοποίησε το 2016 και το 2017 τουλάχιστον 26 ταξίδια από το Λονδίνο στο Πλίμουθ στην κομητεία Ντέβον, κάποιες φορές στη μέση της νύχτας, μεταφέροντας πακέτα ηρωίνης και κρακ κοκαΐνης αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από σύλληψη του Πέιν ενώ μετέφερε και αυτός ναρκωτικά με τη σειρά του στο Λονδίνο.

Ο 27χρονος αποδέχεται την κατηγορία συνωμοσίας για την εμπορία κρακ κοκαΐνης, αλλά αρνείται την ίδια κατηγορία για την ηρωίνη. Η 67χρονη Κύπρια αρνείται και τις δύο κατηγορίες σε βάρος της.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια δέκα μηνών εμπορίας ναρκωτικών ουσιών έγιναν συνολικά καταθέσεις ύψους 85.000 λιρών σε τράπεζες του Πλίμουθ. Τα χρήματα μεταφέρονταν μετά στο Λονδίνο και από εκεί στην Κύπρο.

Ο Πικούνης έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, όντας ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Η κατηγορούσα αρχή λέει ότι έχει τηλεφωνικές αποδείξεις συσχέτισης των μελών του κυκλώματος.

Η Κατσιγιάννη ωστόσο διατείνεται ότι δεν είχε ιδέα για την ανάμιξη του γιου της στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και ότι η ίδια ως πίστη μητέρα πίστευε ότι συνέλεγε για λογαριασμό του οφειλές από συνεργάτες.

Ο εισαγγελέας σχολίασε στην έναρξη της δίκης ότι η 67χρονη είναι «είτε το πιο άτυχο, ευκολόπιστο, αφελές και τυφλό άτομο είτε απλώς ένοχη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oyk01

Όταν κάποιες στιγμές χαλαρώνουν από τη σκληρή εκπαίδευση αποδεικνύουν πως έχουν και χιούμορ