Εμπλοκή στις τηλεοπτικές άδειες φέρνει η πρόσκληση των μελών του ΕΣΡ στον εισαγγελέα για το Game of Love

esr

Τα μέλη του συμβουλίου ελέγχονται για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με την προβολή του παιχνιδιού του ΑΝΤ1- Θέτουν ζήτημα νομιμοποίησής τους για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους

Ζήτημα νομιμοποίησης για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων των μελών του, μετά την κλήση τους από τον εισαγγελέα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος θέτουν κύκλοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι θέτουν ευθέως και ζήτημα εμπλοκής στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Νωρίτερα τα μέλη του ΕΣΡ έγινε γνωστό ότι κλήθηκαν να καταθέσουν σε πταισματοδίκη για την υπόθεση του παιχνιδιού του ΑΝΤ1 Game of Love, στα πλαίσια της εισαγγελικής παραγγελίας που ερευνά αν έχει τελεσθεί παράβαση της νομοθεσίας περί ασέμνων. Με την ίδια παραγγελία είχε ζητηθεί να ερευνηθεί αν τα μέλη του ΕΣΡ έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Έτσι, κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί- χωρίς όρκο, δηλαδή, πράγμα που γίνεται για τους μάρτυρες που είναι δυνάμει ύποπτοι τέλεσης αδικήματος.

Κύκλοι του Συμβουλίου σχολίαζαν ότι η δίωξη εναντίον των μελών του, είναι «εν σπουδή» και «παρεμποδίζει/παραλύει στην ουσία τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, δεδομένου ότι λειτουργεί χωρίς αναπληρωματικά μέλη, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναλάβουν την εξέταση της υπό κρίσιν υπόθεσης. Έτσι, λοιπόν, ως το τέλος της ποινικής διαδικασίας, που ξεκίνησε η εισαγγελία θα παραμείνει εκκρεμής η υπόθεση του “Game of Love”».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «μεταξύ των μελών του ΕΣΡ, αλλά και νομικών κύκλων, συζητείται, εάν τα υπό δίωξιν μέλη νομιμοποιούνται να συνεχίσουν –όσο διαρκεί η δίωξη- να ασκούν γενικώς τα καθήκοντά τους.
Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως και επισήμως την Ολομέλεια κατά την συνεδρίασή της, που έχει προγραμματισθεί για την 6/6/2018 με θέμα που άπτεται της διαδικασίας αδειοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι στις 6/6/2018 έχουν κληθεί οι προσωρινοί αδειούχοι και η αποκλεισθείσα εταιρεία η οποία εστράφη με προδικαστική προσφυγή εναντίον της αποφάσεως του Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myk_65

Το θύμα, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, περπατούσε, το βράδυ του Σαββάτου, ανυποψίαστος στην άκρη του δρόμου όταν ξαφνικά και χωρίς να προλάβει να αντιδρασει, ένας τύπος, ορμάει πάνω του και με... ταχυδακτυλουργικες κινήσεις του αρπάζει απο τον καρπό το πανάκριβο ρολόι