Παραδίδει το όνομα «Μακεδονία» η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων

patriarxis_vartholomaios_arthro

Με παρέμβαση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, η εκκλησία της ΠΓΔΜ ζητά να επιστρέψει στην κανονικότητα υπό τον τίτλο «Αρχιεπισκοπή Αχριδών»

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης του «Μακεδονικού
» φαίνεται ότι επετεύχθη με παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έπεισε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ
για την αναγκαιότητα να επανέλθει η Εκκλησία της γειτονικής χώρας στην κανονικότητα, χωρίς το προσωνύμιο «Μακεδονική».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα matrix24.gr η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου «εξέτασε το αίτημα της σχίσματικης Εκκλησίας των
Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του Ζόραν Ζάεφ για αναλήψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχριδών» και «αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα».

Ο πρόεδρος της FYROM κ. Γκ. Ιβανοφ είχε επισκεφθεί στις 10 Απριλίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου είχε γίνει δεκτός από την ΑΘΠ τον κ.κ. Βαρθολομαίο.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για επαναφορά της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ στην κανονικότητα «υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων»

Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, που συνήλθε χθες υπό την προεδρία της Α.Θ.Παναγιότητος, εξέτασε το αίτημα της σχίσματικης Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για αναλήψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων, καί αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα πάντα υπό τους απαράβατους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αρχιγραμματειας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, όρους των ιστορικοκανονικων αρμοδιοτήτων καί προνομίων του πρωτόθρονου Οικουμενικου Πατριαρχείου.»

ΣΧΟΛΙΑ (171)

Αγύριγο κεφάλι

Εγώ, Ο,ΤΙ είχα να πω το είπα!..__________Από Αύριο 1η Ιουνίου 2018 φεύγω γιά ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο χωριό μου!_________Πρέπει να πάω να προετοιμαστώ γιά το ΠΑΝΗΓΥΡΙ!_____________Θα χορέψω φέτος το ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ σε όλους σας __________"Κι Απάνω στη κι ... ΑΜΑΝ-ΑΜΑΝ! Κι απάνω στην ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ καλέ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ! __Απάνω στην ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ φτιάχνει μιά Πέρδικα φωλιά!________ Ωρέ μέσα την φτιάχνει με ΦΛΟΥΡΙΑ καλέ με ΧΡΥΣΑ ΦΛΟΥΡΙΑ, ωρέ κι απ΄ έξω με ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ!_________Ωρέ κι αναταρά ...ΑΜΑΝ-ΑΜΑΝ! Αναταρχθ΄ η πέρδικα! ___ Ανταράχτει η πέρδικα ...ΠΕΣΑΝΕ τα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ"!..__________ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ προς ΟΛΟΥΣ σας και ΥΓΕΙΑ!

Κοκός

Πολύ μου αρέσει ο χρήστης φέρων το ψευδώνυμο "Αγύριγο κεφάλι". Όμως, λειτουργεί δογματικά. Είναι δηλ. ένας ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ αντιφασίστας & Ορθόδοξος. Ο δογματικός αυτός φανατισμός, του στερεί την ελευθερία της σκέψης του. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να σκεφθεί (και να κρίνει) πιο ελεύθερα, εάν ΔΕΝ ανήκε πουθενά. Αυτού του είδους (δογματικός)αντιφασισμός, πιάνει τα άκρα, και οδηγεί σε συμπεριφορές ακόμη και επικίνδυνες. Εάν θέλεις να αποκτήσεις την ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ, απλά σκέψου ελεύθερα και όχι υπό την ομπρέλα κάποιας παράταξης, και θρησκευτικού δόγματος. Με εκτίμηση, Κοκός.

ναι

και εμένα μου αρέσει, αλλά τα συναισθηματικά παραληρήματα είναι επικίνδυνα στην ηλικία του ..

Αγύριγο κεφάλι

Η ΔΕΞΙΑ, τι λέει τελικά; __________Γιατί ...κάτι αναμασάει και ΔΕΝ μας το λέει ΚΑΘΑΡΑ;____________Είναι ΥΠΕΡ της ΣΥΝΘΕΤΗΣ ονομασίας της FYROM ή ...ΟΧΙ;___________Ένα ΚΑΘΑΡΟ "Ναι" ή ένα ..."Ου" απαιτείται!..______________Παν το ...ΕΠΙΠΛΕΟΝ, όπως λέει και το Άγιο Ευαγγέλιο, ..."εκ του ΠΟΝΗΡΟΥ εστί"!..

Αγύριγο κεφάλι

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ εμείς οι (ΦΤΩΧΟΙ από ΦΙΛΟΥΣ) Έλληνες ένα ΚΡΑΤΟΣ!_______________Και ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ και μία ορθόδοξη ΕΚΚΛΗΣΙΑ!__________ΕΠΙΣΗΜΗ Εκκλησία του Κράτους αυτού και όχι όπως είναι στην Αλβανία τα πράγματα!____________Με Ο,ΤΙ προς την ΘΕΤΙΚΗ προς την Ελλάδα κατεύθυνση συνεπάγεται η ασκουμένη ΕΛΞΙΣ της Εκκλησίας αυτής (της Αχρίδος) προς τον ΣΚΟΠΙΑΝΟ λαό και προς την Κυβέρνησιν της Χώρας!___________Εάν ΔΕΝ είναι ΝΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας αυτή του Μεγάλου ΤΣΙΠΡΑ, διερωτώμαι ποία είναι σήμερον η έννοια της ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ Νίκης!..

Τι στο καλο....

Τι παραλληρημα εxειs παθει; Σε xτυπησε ο ηλιοs ; Επισηs, ο Τσιπραs δεν εxει καμια σxεση με αυτα. Η παρεμβαση δεν ηταν δικια του αλλα του Πατριαρxη. Oποτε αστα αυτα συριζοτρολ και πηγαινε να πιειs ενα τσαι μπαs και ξεζαλιστειs.

ΑΠΟΡΙΑ

Τι τρέλα μας έχει πιάσει με αυτά τα Σκόπια τέλος πάντων;Λένε ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξαντρου. Ε,και;Εμείς που το ξέρουμε ότι δεν ήταν σλάβος;Μαζί του στην καφετέρια χθες το βραδυ ήμασταν;Απότι θυμάμαι οι νότιοι ελληνες δεν καταλάβαιναν την λαλιά των μακεδόνων και κανένας συγγραφέας δεν έχει γράψει τίποτα στην αρχαια μακεδονική.

aethlios

Γιατί λεγόταν Αλέξανδρος και όχι Ζάεφ??

Μηδέν απόγονοι

Σάμπως είμαστε εμείς απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου; Μετά τον θάνατό του, ένα γιο που είχε, τον δηλητηρίασαν οι στρατηγοί του. Έτσι, δεν υπήρξε ούτε ένας απόγονος του που να έζησε, ούτε εκεί που είναι σήμερα η πΓΔΜ, αλλά ούτε εκεί που είναι η δική μας Μακεδονία.

για να λέμε και την αληθεια ..

.. οι σκοπιανοί σλάβοι - ξεσλάβοι, είναι πιο μακεδόνες από τους πόντιους και ρωσοπόντιους που χαρτζηλικώνει το καυκάσιο ξαδελφάκι τους το savidi

Μηδέν απόγονοι

Σάμπως είμαστε εμείς απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου; Μετά τον θάνατό του, ένα γιο που είχε, τον δηλητηρίασαν οι στρατηγοί του. Έτσι, δεν υπήρξε ούτε ένας απόγονος του που να έζησε, ούτε εκεί που είναι σήμερα η πΓΔΜ, αλλά ούτε εκεί που είναι η δική μας Μακεδονία.

Οι αποριεs λυνονται διαβαζονταs

και εσυ προφανωs δε διαβαζειs τιποτε αλλοs εκτοs απο τα σxολια στο Πθ αποκλειστικα και μονο για να τρολαρειs . Πρωτον, δε λενε συγκεκριμενα πωs ειναι απογονοι του Μ. Αλεξανδρου αλλα των αρχαιων Μακεδονωv γενικα. Με το οποιο δεν εxω συγκεκριμενα προβλημα μιαs και μεxρι και στην Ινδια οπου εφτασε ο Αλεξaνδροs υπαρξουν καποιοι που ισxυριζονται το ιδιο και ειναι γνωστο πωs η Aiγυπτια βασιλισσα Κλεοπατρα ηταν απογονοs αρxαιων Μακεδονων απο τουs Πτολεμαιουs. Αν θελουν λοιπον να xτιζουνοι Σκοπιανοι 100000 αγαλματα στον Μ Αλεξανδρο και να κυματιζουν τιx σημαιε με το αστρο τηx βεργιναx αx το κανουv. Οι προγονοι τουs που του ειxαν κατακτησει οι Mακεδονεs θα προτιμουσαν να τον δουν σουβλιστο αλλα αυτο δεν εxει και μεγαλη σημασια 2000 xρονια μετα. Αυτο ομωs δε σημαινει πωs μπορουν να ονομασουν επισημα τη xωρα τουs Mακεδονια λεs και αυτοι ειναι οι μοναδικοι απογονοι τη στιγμη μαλιστα που συνορευουν με το ελληνικο γεωγραφικο διαμερισμα ποιυ λεγεται Μακεδονια και τη στιγμη που οι εθνικιστεs αναμεσα τουs πουλανε προπαγανδα πωs η Ελληνικη Μακεδονια ειναι υπο ελληνικη κατοxη. Οσο για τη γλωσσα, ξερειs τι θα πει διαλεκτοs, ετσι; Ακομα και σημερα θα βρειs διαφορετικεs διαλεκτουs στην Ελλαδα/Κυπρο και σε αλλεs xωρεs αλλα αυτο δε σημαινει πωs δεv εxουν κοινη καταγωγη. Κι υστερα ολεs οι επιγραφεs στα αρχαιολογικα ευρηματα απο του ταφου κλπ των Αρxαιων μακεδονων ειναι στα ελληνικα τα οποια μιλουσαν τοσο οσο με τη δικη του διαλεκτo η οποια ηταν επιση κατα μεγαλο ποσοστο ελληνικη και στα σιγουρα καμια σxεση με γλωσσεs των Σλαβων που εφτασαν αιωνεs μετα. Οι Μακεδονεs ειxαν τη θεση του στην Ελληνικη μυθολογια οπου φαινεται πω οι Αρxαιοι ελληνεs του θεωρουσαν ελληνικηs καταγωγηs, το βασιλειο των δωδεκαν θεων των αρxαιων ελληνων ηταν τοποθετημενο στον Ολυμπο, ο Μ Αλεξανδροs θεωρουσε πω ειναι απογονοs του Ηρακλη απο τη μερια του Φιλιππου(επειδη οι ηρακλειδεs μετακομισαν στη Μακεδονια) και του Αxιλλεα απο τη μερια τη μaναs του και πανω απο ολα οι αρxαιοι Μακεδονεs μπορουσαν να παιρνουν μερο στουΟλυμπιακου αγωνεs, κατι που επιτρεποταν ΜΟΝΟ στου ελληνεs. Βγαλε συμπερασμα απο αυτο και θα σου λυθει η απορια. Kαι ανοιξε και κανενα βιβλιο, δε θα σε δαγκωσει.

διάλεκτοι και " διάλεκτοι "

Από πολιτικές/κοινωνικές καταστασεις και αποφάσεις προκύπτουν γλώσσες και διαλεκτοι. Στην εποχή που αναφέρεσαι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τους αρχαίους μακεδόνες και τους βόρειους γειτονές τους. Όμως ένα καλό παραδειγμα είναι οι σημερινοί σκοπιανοί, που ενώ στις αρχές του αιώνα μιλούσαν διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας, πλέον η γλώσσα τους με τις σχετικές μικρο-αλλαγές θεωρείται ξεχωριστή από τα βουλγάρικα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα πολιτκών επιλογών, αποφάσεων και εξελίξεων. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η " αρπαγή " της περιοχής από τους σέρβους κατά τους βαλκανικούς πολέμους, ενώ είχε συμφωνηθεί να την πάρουν οι βούλγαροι. Οπως επίσης ο " απογαλακτισμός " των βουλγαρων " σλαβομακεδόνων " από τη μαμα-βουλγαρία. Αλλά και σε μικρότερο βαθμό η πολιτική της ελλάδας ...

ΑΠΟΡΙΑ

Ρε φιλε δεν διαφωνω. Ομως....τι ρολο παιζουν οι συμμετοχες στους ολυμπιακους αγωνες? Αν διαβασεις θα δεις οτι εκει γινοταν της λαμογιας το καγκελο.Δεν ειναι φυσιολογικοτατο ο ισχυρος της ημερας αν θελησε να περασει σαν "ελληνας" να το αποδεχθηκαν οι ελλανοδικες? Οσο για την αρχαια μακεδονικη σαν ελληνικη, ειναι πασιγνωστο ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΠΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ....ΕΣΤΩ, ΔΙΑΛΕΚΤΟ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.Μην ξεχνας οτι ο Δημοσθενης τους ανεφερε σαν ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.Οσο για τους σλαβους, το οτι εφτασαν αιωνες μετα, το λεμε εμεις και ορισμενοι. Παραδειγμα.Στη σημερινη Βουλγαρια κατοικουσαν οι θρακες.Τι εγιναν αυτοι?Εξαερωθηκαν? Η απλα, ηταν ιδιοι η κοντινοι με αυτους που κατεβηκαν αργοτερα και συνενωθηκαν?Το ιδιο μπορει να ισχυει και για τους αρχαιους μακεδονες και τους σλαβομακεδονες.(Υποθετικα παντα)

Λύση Απορίας

Η θρακική και ιλλυρική ομοεθνία μαζί με τα ελληνικά φύλα κατοικούσαν τη βαλκανική χερσόνησο κατά τα ιστορικά χρόνια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν γραπτά κείμενα στη θρακική και ιλλυρική γλώσσα, ωστόσο από κάποιες λέξεις, τοπωνύμια, ονόματα και συντομες επιγραφες, που εχουν σωθεί και όσα σχετικά στοιχεία έχουν στη διαθεση τους οι γλωσσολόγοι δεν έχει γίνει κάποια συνδεση με σλαβικές γώσσες. Πάντως είναι γενικά παραδεκτό πως ανήκουν στην ινδοευρωπαική οικογένεια, όπως τα ελληνικά και οι διαφορες σλαβικες γλώσσες, οπότε τελικά συγγενεύουν έτσι κι αλλιώς. Οι Βουλγαροι ήταν τουρκικη ράτσα που κατεληξε να μιλαει σλαβικη γλώσσα. Οι σημερινοί Βούλγαροι - όπως και όλοι οι λαοί - είναι μια μείξη από όλους όσους περασαν απο τα μερη ..

Περί βουλγάρων

Στην περιοχή της σημερινής Βουλγαρίας και Σκοπίων είχαν εγκατασταθεί οι λεγόμενες εφτά σλαβικές φυλές. Σύμφωνα με τους βουλγάρους ιστορικούς αυτές αναμειχθηκαν με τους θράκες και η σλαβική γλώσσα επιβλήθηκε. Σύμφωνα με άλλους αυτό έγινε γιατί η θρακική και η σλαβική των εφτά φυλών ήταν κοντινές γλώσσες. Οι βούλγαροι ήταν ένα τουρκικό φύλο πολύ ολιγαριθμο που κατέβηκε αργότερα στην περιοχή ,εγκαταστάθηκε και οργάνωσε τους σλάβους σε κράτος. Γιαυτό το κράτος αυτό ονομάσθηκε Βουλγαρία. Εκτός του ονόματος, από εκείνους τους πρώτους βουλγάρους δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα. Το κράτος αυτό ιστορικά είχε καθαρά σλαβικό χαρακτήρα και οι βούλγαροι ήταν οι πρώτοι σλάβοι που έγιναν χριστιανοί. Κατά τα άλλα οι σέρβοι χρυσαυγίτες κοροϊδεύουν τους βουλγάρους ότι είναι ανανεμειγμένοι με "κίτρινους", ενώ οι ίδιοι είναι καθαρόαιμοι σλάβοι.

σχετικα με τους βουλγαρους

Τα νομαδικά τουρκικα φύλα που μετακινήθηκαν απο την κεντρική Ασία προς τα δυτικά, πάντα ήταν ολιγάριθμα σε σχέση με τους πυκνότερους ντόπιους πληθυσμούς στις περιοχές που επικράτησαν και εγκαταστήθηκαν στα βαλκάνια, γύρω από τη μαύρη θάλασσα και στην ανατολία. Κάποιοι γίνανε χριστιανοί όπως οι βουλγαροι, κάποιοι μουσουλμάνοι ακόμα και ιουδαίοι όπως στην περίπτωση των χαζάρων. Δε μπορεί να γίνει εκτίμηση με ακρίβεια σε τι αναλογία " αναμείχθηκαν " οι βούλγαροι με τους σλάβους. Πάντως οι σλάβοι είχαν φθάσει λίγο νωρίτερα από τους βούλγαρους και δεν είχαν συγκροτήσει κάποια κρατική οντότητα. Οι νομάδες βούλγαροι επικράτησαν στην περιοχή με τα όπλα ή ειρηνικά και τελικά υιοθετησαν τη σλάβικη γλώσσα και ο χαρακτήρας του κράτους εξελίχθηκε σε σλαβικος παρόλο που οι σλάβοι είχαν υποτεχθεί στους τούρκους βουλγαρους. Στην περίπτωση που επικράτησαν με ειρηνικό τρόπο θυμίζει ίσως το παραδειγμα των βόρειων σλάβων που όπως αναφέρεται στην παραδοσή τους κάλεσαν τους σκανδιναβούς "ρως" να τους διοικήσουν αλλά στη συνέχεια η γλώσσα και ο χαρακτήρας έγινε σλάβικος αλλά το όνομα παρέμεινε του κατακτητή ( ρώσοι ). Οι σημερινοί βούλγαροι είναι λογικο να εκτιμήσει κανείς οτί έχουν προκύψει από την ένωση των θρακικων φυλών με τους σλαβους της περιοχής και τους νομάδες βούλγαρους κατακτητές. Με τους σέρβους εμφανησιάκα δε φαίνεται να μοιάζουν ιδιαίτερα πάντως ..

Αγύριγο κεφάλι

@31/05/2018, 13:20 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ___________"Γιε μου, σπλάχνο των σπλάχνων, μου καρδούλα της καρδιάς μου, πουλάκι της φτωχιάς αυλής, ανθέ της ερημιάς μου. Πώς ...ΚΛΕΙΣΑΝ τα ματάκια σου και δε θωρείς που κλαίω και ...ΔΕ ΣΑΛΕΥΕΙΣ, δε γροικάς τα που μικρά σου λέω"... ___________Αυτούς τους συγκλονιστικούς στίχους έγραψε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος όταν είδε την μνημειώδη και Ιστορική πλέον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της Μάνας που έτρεχε να πέσει μεσ΄ στον δρόμο στο ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ από τον Μεταξά το 1936 παιδί της μέσα στην Θεσσαλονίκη κατά την απεργία των Δύστυχων Καπνεργατών που ο Μεταξάς πήγε ΕΠΙΤΗΔΕΣ στην Θεσσαλονίκη και έδωσε ο ΙΔΙΟΣ την εντολή στην Χωροφυλακή να ανοίξει ΠΥΡ κατά των Απεργών!________Τους Έλληνες ΦΤΩΧΟΥΣ τους ΣΚΟΤΩΣΕ!_______Τον ...Άλλον όμως, τον ...Μεγάλον που έβγαζε ΠΥΡΙΤΙΔΑ και πούλαγε ΚΑΙ στον ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ Στρατό του Χίτλερ, ΔΕΝ τον πείραζε!..________Εκείνον τον ...καμάρωνε!..________Και βγαίνεις εσύ η απίθανη Νουμεράντζα να μας πεις ότι τον Νοσταλγείς και με ...Δέος φέρεις το όνομα του ως ψευδώνυμο!___________Ά ρε ΦΑΣΙΣΤΕΣ!________Δεν γίνεστε ΠΟΤέ Άνθρωποι εσείς!..

Αλ

αρχίχω και σε θαυμάζω.

@Αγύριγο κεφάλι

Είσαι πολύ καλός !!!!

psst

και εσυ δεν θα γινεις ποτε ελληνας αριστεροφασιστακι!!!

Για όσους ...

... εχουν λυσσάξει με την επιτυχία του Οικουμενικού Πατριάρχη (ανθέλληνες, άθεους, δωδεκάθεους, νεοπαγάνες, μασώνους και λοιπούς) ..... ΞΥΔΑΚΙ !!!

Το αίτιο ρήξης Τίτο με τον Στάλιν ήταν τα σκόπια

Είναι νούμερα χρόνια αυτό το μόρφωμα και η Γερμανία θέλει προτεκτοράτο. Να θυμηθεί όποιος θέλει ότι δεν θα αργήσουν να ζητάνε με χάρτες να φτάσουν ώς την Λαμία. Και οι διεκδικήσεις θα πάνε παράλληλα με τις Αλβανικές. Είναι το επιγονικό σχέδιο από το 1947 του Τίτο, που ήθελε δύο κράτη στην Ελλάδα το ένα ώς την Λαμία και το άλλο από κεί και πάνω για να μπαινοβγαίνει. Και όταν οι τότε Σοβιετικοί τον αδιάσανε - στην συνέχεια της συμφωνίας των Μεγάλων που τηρήθηκε κατά πολύς μεταξύ των άγγλων και των σοβιετικών- τότε ο Τίτο τάσπασε με την Μόσχα. Αυτό ήταν το αίτιο ρήξης Στάλιν και Τίτο.

Αγυριγο κεφαλι@

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ .ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ...ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕΣ ΧΑΤΗΡΙΚΑ ΕΝΑ 2% ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΙΣΙΩΣΕΣ .

Αγύριγο κεφάλι

Στο 5,5% ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΤΕ!__________Τι ..."πατριώτες" και κουραφέξαλα και ... πράσινα άλογα;_______Ρεζίλι γίνεστε ΠΛΕΟΝ!________Άκου, οι ..."έλληνες πατριώτες" και έχουν ΜΟΝΟ ένα 5,5%!_________Δεν ντρέπεσαι να βγαίνεις πλέον;________Και να τα λες ...ακόμη αυτά;

Αγυριγοπαταρι

καλως τονε …..και ας αλλαξε ονομα το παταρι εμεινε παντως…..ξερεις ότι το (τ) είναι (π)…..

Άλλος

Άκου χρυσαύγουλο, το μόνο που δεν είστε στο κόμμα σου είναι πατριώτες... Δε σε συγχέω με άλλους πατριώτες εδώ μέσα που καλώς ή κακώς έχουν μία άποψη.. Εσύ είσαι ένας ναζιστάκος μόνο και πίστεψε με ο αγύριγος (αν και δε συμφωνώ σε όλα μαζί του) σε έχει για πλάκα.. Ποτέ δεν του απαντάς επί της ουσίας, προσπαθείς μόνο να τον προσβάλλεις και να τον υποβαθμίσεις... Αλήθεια, εσενα τα χρυσά αυγά πόσο σε πληρώνουν? Τσάμπα το κάνεις?

χαχαχα

το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, διαβάστε την ιστορία της εν λόγω αρχιεπισκοπής και θα καταλάβετε, είναι κάτι σαν το Ιλιντεν....

Εξωγηινοι

Εξωγήινοι κρύβονται και σκοτεινά κίνητρα πίσω και από αυτην τη διεθνή συνωμοσία που εξυφαίνεται κι αυτή εναντίον των ορδών των πρόωρων συνταξιούχων μας. Μας έχουν γλωσσοφάει, επειδή έχουμε τους περισσότερους κατά κεφαλή, τους νεότερους και πιο υψηλά αμειβόμενους πρόωρους συνταξιούχους του κόσμου. Ακόμα κι οι παπάδες είναι στο κόλπο να μάς τους ματιάσουν.

@

να πεις στη θειά σου να σε ξεματιάσει...χεχεχε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»