Η Ελληνική Δύναμη Διάσωσης έδωσε τα φώτα της σε πανευρωπαϊκή άσκηση μεγάλου σεισμού

Η Ελληνική Δύναμη Διάσωσης έδωσε τα φώτα της σε πανευρωπαϊκή άσκηση μεγάλου σεισμού

Η ελληνική ομάδα πήρε τα εύσημα των διοργανωτών, καθώς χρησιμοποίησε μεθόδους πρωτόγνωρες ακόμη και για κράτη με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια περιστατικά - Η άσκηση έλαβε χώρα στην Αυστρία

dias0
Την τεχνογνωσία της σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως σεισμούς, προσέφερε η δική μας ΕΜΑΚ, σε πανευρωπαϊκή άσκηση, η οποία έλαβε χώρα στην Αυστρία. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το σκηνικό εκτυλίσσεται σε ένα εικονικό κράτος στους πρόποδες των Άλπεων. Έχει γίνει ένας μεγάλος σεισμός 7,2 Ρίχτερ, υπάρχουν πολλά γκρεμισμένα σπίτια και καταστροφές, και το «κράτος» έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Έχει ανταποκριθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης από όλη την Ευρώπη, και φυσικά και από την Ελλάδα η ΕΜΑΚ.

Στο βίντεο οι σωστικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ανάσυρσης ενός ανθρώπου που έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια. Η ελληνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο απεγκλωβισμούς, έχουν εντοπίσει σε μεγάλο βάθος έναν εγκλωβισμένο, προσπαθούν να ανοίξουν μία τρύπα για να τον προσεγγίσουν.

Κλείσιμο
Η ελληνική ομάδα έχει λάβει τα εύσημα των διοργανωτών, καθώς χρησιμοποιούν μεθόδους πρωτόγνωρες ακόμη και για κράτη με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια περιστατικά.



Ελληνική Δύναμη Διάσωσης στην Αυστρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης