Στα πράσα έπιασαν αρχαιοκάπηλους στις Σέρρες

Στα πράσα έπιασαν αρχαιοκάπηλους στις Σέρρες

Στην περιοχή με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα αρχαιοκάπηλων, μεταξύ των νομών Δράμας, Σερρών και Καβάλας που περικλείουν τους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων...

Στην περιοχή με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα αρχαιοκάπηλων, μεταξύ των νομών Δράμας, Σερρών και Καβάλας που περικλείουν τους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων και της Αμφίπολης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έσκαβαν δύο Έλληνες. 
    
Οι δράστες, που είναι ηλικίας 38 και 47 χρόνων, είχαν εντοπίσει σε ορεινή περιοχή των Σερρών έναν αρχαίο τάφο και έκαναν παράνομη ανασκαφή αναζητώντας πολύτιμα ευρήματα. Όμως, οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Σερρών είχαν πληροφορίες για τη δράση τους και έκαναν έφοδο την στιγμή που άρχισαν να σκάβουν!
     
Οι δύο άνδρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η Αρχαιολογική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το εύρημά τους ώστε να το εξετάσει. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση, για να εξακριβωθεί πώς έφτασαν ως τον τάφο οι δύο αρχαιοκάπηλοι και από πού αντλούσαν πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4574349

Η διάσκεψη έχει τον χαρακτήρα επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις διακεκριμένων περιβαλλοντικών θεολόγων